Zwarte Leeuw verliest thuis van Herent: “Het moet beter, anders zitten we met een serieus probleem” (Rijkevorsel)

[ad_1]

Gino Swaegers: “Herent strafte onze fouten genadeloos af.”© JEFFREY GAENS

Het bekeravontuur van Zwarte Leeuw zit er al op. De ontgoochelende troepen van coach Gino Swaegers gingen voor eigen volk verrassend onderuit tegen de Vlaams-Brabantse eersteprovincialer Herent.

“We begonnen nog best redelijk aan de partij met een goede wedstrijdmentaliteit, maar in plaats van onze momenten te grijpen, gingen we steeds slordiger spelen”, vertelt een teleurgestelde Gino Swaegers na afloop. “Zo kroop er alsmaar meer afval in ons spel, waardoor we onmondig waren in de zone van de waarheid.”

Tot overmaat van ramp voor Zwarte Leeuw ging aanvoerder Lambrechts op slag van rust ook nog eens aan het klungelen. “Herent strafte onze fouten genadeloos af, want ook bij de 0-2 gingen we niet vrijuit. We hebben het dus voor een groot stuk zelf weggegeven. En dat op een bijzonder lullige manier. We verdienen het dus ook gewoon niet om door te gaan. Daarvoor was het op alle vlakken niet goed genoeg.”

Toch panikeert Swaegers nog niet. “Ik wil zeker geen excuses zoeken voor deze uitschuiver, maar ik ben er wel van overtuigd dat we veel beter kunnen. Het is tenslotte nog heel vroeg op het seizoen. Het is alleen jammer dat we zo vroeg uit de beker liggen. Daardoor moeten we nu nog vier weken lang oefenmatchen spelen, terwijl zo’n matchen met inzet toch iets totaal anders zijn. Al gaan we ons ook zonder die bekerwedstrijden de komende weken zo goed mogelijk proberen klaar te stomen voor de competitiestart.”

De Leeuwen hebben dan nog wel heel wat werk voor de boeg. “Ik verwacht van bepaalde gasten veel meer. Zo was er vooral aan de bal veel te weinig kwaliteit. Dat moet dus absoluut beter, want anders zitten we met een serieus proleem.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230806_96276719