Zoveel wolven zag een wildcamera niet eerder

[ad_1]

Opvallende beelden vanaf de Veluwe. Een wildcamera zag in het noordelijke deel van het natuurgebied een roedel van maar liefst elf wolven voorbij trekken. Bijzonder, aldus het Wolvenmeldpunt, want niet eerder lieten in ons land zoveel wolven zich in één beeld vangen, meldt Omroep Gelderland.

De nachtbeelden laten zien hoe een groep wolven van links naar rechts langs de wildcamera trekt. Het gaat volgens Glenn Lelieveld van het Wolvenmeldpunt om het roedel dat de Noord-Veluwe al enige jaren als territorium heeft. “Wat je ziet, zijn het mannetje en het vrouwtje, samen met hun welpen van vorig jaar én hun ‘pubers’ van het jaar ervoor. Ze zitten in de aanloop naar de paartijd, en dan trekt de roedel het hele territorium door om dat af te bakenen met geursporen. Dat moet andere wolven op afstand houden”, aldus Lelieveld.

Tekst gaat verder onder tweet

Er zijn in Nederland al wel beelden gemaakt van maximaal negen wolven bij elkaar, maar elf stuks is een recordaantal. Wolvenkenners zeggen overigens liever niet waar de roedel precies is gespot.

Lees ook:

Record aan schadevergoedingen na aanval wolf in Gelderland

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/04/wolven-zijn-niet-van-plan-te-vertrekken-zoveel-zag-een-wildcamera-niet-eerder/