Zoey werkt in de psychiatrie maar dingt nu naar kroontje Miss België: “Voor het eerst uit mijn comfortzone” (Brasschaat)

[ad_1]

Zoey Vervoort zet als Miss-kandidate een stap in het onbekende.© Marc Wouters

Brasschaat

De 25-jarige Zoey Vervoort uit Brasschaat dingt mee naar de titel Miss België. Zoey werkt als begeleidster van psychiatrische patiënten en wil met haar kandidatuur de aandacht vestigen op de vele problemen waarmee deze mensen te kampen hebben. Ze hoopt op 16 september door de provinciale selectie te komen.

Zoey: “Dit is voor mij echt een stap uit mijn comfortzone. Mijn collega’s op het werk noemen me soms het ‘poppemieke uit Brasschaat’. Zo ben ik beginnen nadenken over een kandidatuur. Toen ik dan Celine Van Ouytsel in 2020 Miss Belgium zag worden, viel mijn mond open. Ongeveer een jaar geleden besloot ik dan mij in te schrijven.”

Zoey Vervoort.© Marc Wouters

De in Schoten geboren Zoey kwam later in Brasschaat wonen. Ze liep school in het GIB en Mater Dei. Daarna studeerde ze Toegepaste Klinische Psychologie. “Ik heb zeer boeiende stages gedaan met kleine kinderen. Ik heb ook even stage gelopen bij de Zelfmoordlijn. Ik wilde uiteindelijk met volwassen psychiatrische patiënten werken en die job vond ik in het psychiatrisch ziekenhuis Bethanië in Zoersel. Het is best wel stevig en ik ben mezelf al enkele keren tegengekomen, maar ik doe het graag.”

Voor de buitenwereld is de psychiatrie een onbekende wereld, vindt Zoey: “De mensen hebben daar nog altijd een totaal fout beeld van. De tijd van de dwangbuizen en zo meer is gelukkig voorbij maar de problemen zijn wel groot.”

Zoey Vervoort.© Marc Wouters

Tijdens de lockdown begon Zoey te joggen. “Dat werd steeds meer en meer een passie. Ik ben echt serieus met gezondheid bezig. Bewegen is een soort verslaving geworden. Ik ga twee keer per week sporten. Vroeger heb ik redelijk wat gesnoept, maar dat is gedaan. Op een bepaald ogenblik maakte ik me de bedenking dat het voor Miss Belgium nu of nooit is. Het is voor mij een hele uitdaging. Ik wil nu vooral mezelf bewijzen.”

“We zijn met 38 kandidaten voor de provincie Antwerpen. Ik weet nog niet goed waaraan ik me mag verwachten. Dankzij mijn job ken ik mezelf redelijk goed. Ik heb geen schrik om voor een publiek te spreken, al zal ik natuurlijk wel stevig stressen.” (jbr)

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230801_93912107