Zo maak (en houd) je de rubberen kitrandjes in de badkamer schoon

[ad_1]

Rubberen kitrandjes schoonmaken

Idealiter maak je de rubberen kitrandjes eens in de paar maanden schoon. Belangrijk is echter dat je dit op de juiste manier doet. Zo kun je dat beter niet met een schuursponsje doen, want daarmee veroorzaak je krassen. Beter kun je dit – in het geval van witte kitranden – met een wattenstaafje en een klein beetje bleek doen. Even laten intrekken en vervolgens met een schoon en vochtig doekje afhalen. 

Gebruik je liever geen bleek, dan kun je ook nog dé wondermiddelen op het gebied van schoonmaken gebruiken: baking soda of azijn. Ga je voor de baking soda-methode, dan maak je eerst een papje van water en baking soda, waarna je dit op de randjes aanbrengt en een poosje laat intrekken voor je het afspoelt. 

Een andere optie is door een mengsel te maken van gelijke delen schoonmaakazijn en water. Breng dit met een verstuiver aan op de kitranden en laat het een uur intrekken voordat je het met een zachte spons afneemt. 

Voorkomen dat kitrandjes vies worden

Wanneer de kitrandjes dan weer helemaal fris en brandschoon zijn is het natuurlijk wel zo fijn als je vervolgens ook kunt voorkomen dat ze weer vies worden. Ook dat is heel gemakkelijk te fixen, en wel met vaseline. Door met je vinger of een wattenstaafje een dun laagje vaseline op de kitrandjes te smeren zal het vuil zich in het vervolg niet meer zo snel hechten aan de kit én droogt de kit niet uit.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de kitranden, maar ook de rest van de badkamer drooghoudt. Zorg dus voor goede ventilatie in je badkamer en neem de douchehoek, het bad en de wastafel dus altijd af na gebruik om te voorkomen dat er vocht op de kkitranden achterblijft.

Kitranden vervangen

Toch blijven ze helaas niet eeuwig mooi en moeten ze uiteindelijk toch geregeld vervangen worden. Zijn de kitrandjes volledig vergeeld of zelfs zwart/grijs geworden? Dan zit er schimmel in en is het haast onmogelijk ze nog schoon te krijgen en is het tijd om ze te vervangen.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5327224/rubberen-kitrandjes-schoonmaken-en-schoon-houden