Zo krijg je marmer weer glanzend

[ad_1]

Reiniging

Voordat je marmer kunt laten glanzen, moet je ervoor zorgen dat het oppervlak grondig schoon is. Gebruik een milde, pH-neutrale reiniger en warm water om vuil, stof en vlekken te verwijderen. Vermijd agressieve chemicaliën of schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze het marmer kunnen beschadigen.

Droog het oppervlak

Zorg ervoor dat het marmer volledig droog is voordat je verder gaat. Gebruik een schone, zachte doek om eventueel resterend water of vocht te verwijderen.

Polijsten

Om het marmer zijn glans terug te geven, kun je een marmerpolijstmiddel gebruiken. Dit zijn speciale producten die zijn ontworpen om marmer op te poetsen en de glans te herstellen. Breng het polijstmiddel aan volgens de instructies op de verpakking. Meestal wordt het middel aangebracht met een zachte doek en vervolgens met cirkelvormige bewegingen over het marmer gewreven.

Handmatig polijsten

Als je geen marmerpolijstmiddel hebt, kun je marmer ook handmatig polijsten met behulp van een mengsel van bakpoeder en water. Maak een pasta door wat bakpoeder te mengen met water totdat je een dikke pasta krijgt. Breng de pasta aan op het marmer en wrijf het voorzichtig in met een zachte doek. Laat het een paar minuten intrekken en veeg het dan schoon met een schone doek.

Natuurlijke oliën

Een andere methode om marmer glanzend te maken, is het gebruik van natuurlijke oliën. Breng een kleine hoeveelheid olijfolie of lijnzaadolie aan op het marmer en wrijf het voorzichtig in met een zachte doek. De natuurlijke oliën kunnen helpen om het marmer te laten glanzen en het oppervlak te beschermen.

Onderhoud

Om de glans van het marmer te behouden, is regelmatig onderhoud essentieel. Veeg gemorst vocht en vuil onmiddellijk weg en gebruik placemats of onderzetters om krassen en vlekken te voorkomen. Reinig het marmer regelmatig met een milde reiniger en water en droog het goed af om te voorkomen dat er waterstrepen achterblijven.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5397963/zo-krijg-je-marmer-weer-glanzend