Zo koel je je slaapkamer af zonder airco

[ad_1]

5 verkoelende tips voor in de slaapkamer

Zo’n zwoele zomerdag gaat je niet in de koude kleren zitten. Met deze tips houd je het lekker koel.

1: Slaap in satijn

Satijn is heerlijk om in te slapen, vooral met warm weer. Het is luchtig, zit lekker en je gaat er minder in zweten. Geen slecht idee dus om in een satijnen pyjama of onder een satijnen dekbed te kruipen. Extra voordeel: satijn is ook nog eens goed voor je huid en haar. Daarnaast kent satijn nog veel meer voordelen. Je leest ze in het artikel hieronder. 

2: Lauwwarme douche

Ben je al oververhit, voordat je naar bed gaat? Wacht dan nog heel even voor je in bed stapt en spring eerst onder een lauwwarme douche. Ja echt, een lauwwarme. Zeker geen ijskoude. Zie het als slaapmutjes. Van een warme douche krijg je het namelijk alleen maar warmer, en van een koude douchebeurt schrikt je lichaam en stapelt de warmte alleen maar verder op.

3: Houd ramen en deuren dicht

Waar het o zo verleidelijk is om ramen en deuren open te doen om het door te luchten, kun je dit idee beter laten varen. Zo komt de warmte namelijk juist naar binnen. Je kunt de ramen dus beter dicht laten. Laat ook je gordijnen dicht, zodat er geen warm zonlicht binnenkomt. Als de zon ondergaat, kun je alles weer opengooien voor verkoeling.

4: DIY airco

Heb je een ventilator? Dikke kans dat deze met warm weer alleen maar warme lucht verspreidt. Zet daarom een flesje met koud- of ijswater voor de ventilator en zet het aan. Het flesje zorgt ervoor dat er koude lucht wordt rondgeblazen voor heerlijke verkoeling.

5: Koud washandje

Deze truc gebruik je misschien al als je koorts hebt, maar hij werkt ook perfect als het heel erg warm is. Maak een washandje nat met koud water en knijp het uit. Leg het vervolgens in je nek of voorhoofd. Keep it cool!

Fotocredits:

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5166077/zo-koel-je-je-slaapkamer-af-zonder-airco