Zo houd je jouw telefoonkosten zo goedkoop mogelijk

[ad_1]


Sim only abonnement


Als je maandelijks een stuk minder geld uit wil geven, dan is het tijd om daar eens wat aan te gaan veranderen. Het afsluiten van een sim only abonnement zou een goede eerste stap kunnen zijn. Zo betaal je alleen voor een abonnement en niet voor een toestel erbij. Dat toestel wat je er bij koopt, maakt jouw maandbedrag namelijk zo hoog. Het is daarom verstandiger om voor een sim only abonnement te kiezen. Zo krijg je niet te maken met onnodig hoge kosten. En op die manier betaal je ook nooit te veel.


Een bijkomend voordeel is dat je meestal korting krijgt als je ook al vast bellen, internet of tv via dezelfde provider hebt afgesloten. Dit noem je ook wel klantvoordeel. De provider wil jou dan een cadeau geven in de vorm van korting. Als je alles bij een provider afsluit, bewijs je namelijk dat je een trouwe klant bent. Daar mag wel iets tegenover staan vinden de meeste aanbieders.


Sluit af wat nodig is


Hier gaan mensen vaak de mist mee in. Ze sluiten roekeloos een abonnement af, zonder zich echt af te vragen wat ze nodig hebben. Ga nou eens bij jezelf te rade, wat jij in een maand verbruikt. Bel je dagelijks? Dan is het verstandig om te kiezen voor onbeperkte belminuten. Bel je nauwelijks? Dan kun je al voor een veel goedkopere bundel kiezen.


Hetzelfde geldt voor internet. Wees nou eerst eens kritisch naar jezelf, hoeveel internet je daadwerkelijk gebruikt in de maand. Wellicht is dat veel minder dan de MB’s die je nu hebt. Het is natuurlijk zonde om daarvoor te betalen, als je ze toch niet gebruikt.


Wees daarom heel bewust van wat je nodig hebt en sluit ook alleen datgene af. Laat je ook niet dingen wijsmaken en aanpraten. Het gaat namelijk om wat jij maandelijks verbruikt. Dat kan een ander moeilijk voor jou bepalen. Dat is een beslissing die jij moet maken. Deze moet ook weloverwogen zijn, want je zit er wel weer een tijd aan vast.


Luister goed naar jezelf en ga ook niet altijd meteen voor de goedkoopste optie. Het afsluiten van een 2-jarig contract is misschien goedkoper, maar wanneer er volgend jaar een andere aanbieder scherpere prijzen heeft, is het lang niet meer zo voordelig.


Een los toestel


Ben je toe aan een andere telefoon? Koop dan altijd jouw toestel los. Zo ben je minder kwijt, dan wanneer je er maandelijks voor betaald in een abonnement. Ook al lijkt het een aantrekkelijke deal, omdat je maandelijks maar een klein bedrag hoeft af te lossen. Hoe dan ook is het kopen van een los toestel altijd voordeliger.


Vraag jezelf ook af wat voor toestel je nodig hebt. Als je er alleen mee hoeft te bellen, dan hoef je echt niet de nieuwste van de nieuwste aan te schaffen. Een van de oudere modellen zijn ook prima. Deze zijn natuurlijk ook veel goedkoper in aanschafwaarde. En in principe doen ze precies hetzelfde. Het zijn maar bepaalde zaken die verbeterd zijn, die alleen mensen op zullen vallen die dag en nacht op hun mobiele telefoon zitten of werken.[ad_2]

https://www.goedkoop.nl/elektronica/telecom/zo-houd-je-jouw-telefoonkosten-zo-goedkoop-mogelijk