Wondermiddel: 4 verzorgingsrituelen waarvoor je baking soda kunt gebruiken

[ad_1]

1. Tanden poetsen met baking soda

Je tanden poetsen met baking soda kan ervoor zorgen dat ze witter worden. Het zuiveringszout neutraliseert zuren in je mond. Daarnaast verwijdert het tandplak én kan het tandvlekken verlichten. Het enige nadeel is dat het geen gaatjes kan voorkomen. Let ook op: het (licht)schurende effect kan je tandglazuur aantasten als je het te vaak gebruikt. Doe dit daarom hooguit twee keer per maand.

2. Haar (en hoofdhuid) wassen met baking soda 

Wil je schoon, zacht én glanzend haar? Dan is baking soda wellicht de oplossing die je zoekt. Los wat van dit zuiveringszout op in water en masseer je haar ermee in voordat je het uitspoelt. Het scrubt je hoofdhuid en het verwijdert alle resten van shampoo, conditioner en andere oliën waardoor je haar er stralend en gezond uitziet! Gebruik het wel maar maximaal één keer per maand; als je het te vaak doet kan het je hoofdhuid beschadigen en je haar uitdrogen.

3. Baking soda als scrub

Verwijder dode huidcellen door een simpele scrub te maken met baking soda. Het enige wat je hoeft te doen is een mengsel maken van drie delen baking soda en één deel water. Masseer het, met ronddraaiende bewegingen, zachtjes in op je gezicht en spoel het daarna af met lauwwarm water. Doe dit één keer per week en verwen je huid erna met een hydraterende crème – zeker als je huid droog aanvoelt na het scrubben – óf voeg wat honing toe om je gezicht te hydrateren.

Tip: Zijn je nagels verkleurd of heb je last van kalknagels? Met dit mengel kun je ook je nagels een goede verzorging geven. Wrijf het zachtjes in met een wattenschijf en spoel het erna af met lauwwarm water.

4. Baking soda als deodorant

Het zuiveringszout neutraliseert vieze geurtjes, werkt ontzurend én antibacterieel. Daarnaast neemt het vocht op zonder je zweetklieren te verstoppen. Met deze eigenschappen is dit natuurlijke product dus uitermate geschikt als deodorant. Maak een dik mengsel van baking soda en water, gebruik eventueel wat oliën om je huid nog dat beetje extra te verzorgen en smeer dit op je oksels. Laat het wel goed drogen om te voorkomen dat je vlekken in je kleding krijgt.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/mode-verzorging/artikel/5384661/4-verzorgingsrituelen-waarvoor-je-baking-soda-kunt