Wereldkampioene tijdrijden rijdt vandaag niet mee in Tour de France Femmes, waarom is overduidelijk…

[ad_1]

De 36-jarige Nederlandse Ellen van Dijk, een van de absolute tijdritspecialisten van het peloton, zal vandaag niet meestrijden voor de knikkers in de afsluitende tijdrit van de Tour de France Femmes, in Pau. De tijdritwereldkampioene van Wollongong is namelijk in verwachting van haar eerste kindje.

Samen met haar partner Benjamin de Bruijn verwacht Van Dijk in september een eerste kindje. Door haar zwangerschap moet ze ook het komende WK tijdrijden in Glasgow laten schieten. Ze kan zichzelf dus niet opvolgen, maar met een knipoog en een prachtige foto op sociale media toont ze dat ze daar heus wel mee kan leven: “De voorbereidingen voor het WK volgende maand verlopen vlotjes.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In 2024 mikt Van Dijk, na een verdien bevallingsverlof uiteraard, op een comeback. Ze heeft daarbij nog één groot doel: een medaille winnen op de Olympische Spelen van Parijs. “Het team stond open voor de combinatie van een gezin stichten en een medaille proberen te pakken in Parijs. Dat is ontzettend hartverwarmend”, zei Van Dijk erover toen ze haar zwangerschap aankondigde.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230730_93499473