“We konden de voorbije weken niet veel doen door de regen”, maar trouwe campingbezoekers Martine (63) en Eddy (68) laten slecht weer niet aan hun hart komen (Haaltert)

[ad_1]

Martine en Eddy krijgen op de camping geregeld bezoek van hun kleinkinderen Cliff en Dustin. Of ze er nog lang kunnen blijven, gezien de aankondiging van de stopzetting van de logies, is nog niet duidelijk.© bsb

Denderhoutem

De zomer lijkt al even verdwenen door het aanhoudende slechte weer, toch zijn er in camping Reamerik in Denderhoutem, een van de weinige kampeerplaatsen in onze regio, nog mensen die het beste proberen te maken van hun vakantie. Martine (63) en Eddy (68), bijvoorbeeld. Het gepensioneerde koppel is er vaste klant, al is nog niet duidelijk of de camping nog een lang leven beschoren is.

Al twintig jaar verblijven Martine en Eddy op hun vertrouwde camping in Denderhoutem. “Van maart tot eind oktober komen wij hier vaak langs”, vertellen Martine en Eddy uit Anderlecht. “Vroeger was dat dikwijls tijdens weekends en vakanties, maar nu zijn we allebei met pensioen en komen we hier geregeld.”

“We zijn hier destijds terechtgekomen door vrienden die hier verbleven. Zij hebben ons deze camping aangeraden. Op zo’n 30 minuten staan we hier vanuit Brussel.”

Het koppel had destijds de kans om op de camping een caravan te kopen. “We hebben toen alles zelf aangelegd en herwerkt naar onze zin. Ook de tuin hebben we onder handen genomen”, zegt Martine.

Cafetaria gesloten

De zomer mag dan wel hebben plaatsgemaakt voor regen, toch komt het koppel met plezier naar zijn caravan. “De laatste drie weken konden we niet zoveel doen, maar we zijn hier vooral om tot rust te komen. We kunnen ons hier altijd wel bezighouden. Ik lees vaak een boek en ook onze kinderen en kleinkinderen komen af en toe op bezoek”, aldus nog Martine. “In Anderlecht hebben we geen tuin. Voor ons is dit dus een aangename plaats om te verblijven. We kunnen hier vaak wandelen in de omgeving.”

Ook het contact met de buren op de camping zit goed. “We babbelen geregeld met elkaar. Mijn man gaat in de namiddag soms petanquen op de camping. Meer valt hier eigenlijk niet echt te beleven. Vroeger was er nog een taverne op het terrein, maar die is intussen ook gesloten. Er verblijven hier vandaag ook niet meer zo veel mensen als vroeger, maar wij zijn hier nog altijd graag.”

Brandveiligheid

De toekomst van de camping is op dit moment wel ook onduidelijk voor de verblijvers. Op de deur van de receptie hangt een brief van Toerisme Vlaanderen die de onmiddellijke stopzetting van de exploitatie van logies aankondigt. “Wij mogen hier nog blijven omdat we een eigen caravan hebben, maar voorlopig mogen er geen plaatsen verhuurd worden”, zeggen Martine en Eddy. “Meer weten we daarover ook niet. Voorlopig gaan we ervan uit dat we hier kunnen blijven staan.”

We probeerden via verschillende kanalen contact op te nemen met de uitbater van de camping, maar die is voorlopig niet bereikbaar voor een reactie. Ook bij het gemeentebestuur zijn ze niet meteen op de hoogte van het exploitatieverbod. Volgens een onderhoudsmedewerker van de camping zou de brandweer binnenkort wel opnieuw de brandveiligheid komen keuren om de nodige vergunningen terug te krijgen.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230802_95833538