VVD-coryfee Fred Teeven niet rouwig als kabinet valt

[ad_1]

Fred Teeven zal er niet rouwig om zijn mocht het kabinet vallen. De VVD-coryfee en oud-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie vindt dat het kabinet onvoldoende aandacht heeft voor ondernemers. Dat zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Soms is het verstandig als je ermee stopt. Als je niks doet, en dit kabinet staat op een aantal onderdelen alleen maar stil, dan kun je beter weggaan en het stokje aan een ander overgeven: ze moeten niet blijven zitten omdat ze zo lekker zitten.”

Kopstukken houden serieus rekening met het einde van kabinet Rutte IV, zo schrijft politiek commentator Wouter de Winther in De Telegraaf. Weinigen verwachten 2025 nog te halen. Tussen D66 en CDA schuurt het als het gaat om de stikstofproblematiek, maar het echte breekpunt is te verwachten omtrent het migratiebeleid. De VVD wil koste wat het kost de asielinstroom beperken, en daar ligt D66 dwars. Bronnen binnen de VVD hebben aan De Telegraaf laten weten dat als dit vast blijft lopen, vervroegde Tweede Kamerverkiezingen “helemaal niet zo’n probleem” zullen zijn.

‘Ik zal er geen grote tranen om laten’

“Ik zal er geen grote tranen om laten als dit kabinet valt”, zegt Teeven daarover. Naast stikstof en asiel kaart hij nog een ander probleem aan: de gebrekkige aandacht voor ondernemers. “Het is in de Tweede Kamer wel heel erg ‘mode’ geworden om in te hakken op ondernemers”, vindt Teeven, zelf nu werkzaam als buschauffeur. “Veel van hen hebben het gevoel dat ze geen steun meer hebben, aan geen enkele partij in de Kamer. Dus ik denk dat je ook naar het bedrijfsleven moet kijken.”

Hij geeft aan dat hij weet dat ook het bedrijfsleven veel fouten maakt. “Maar ze zorgen wel voor veel werkgelegenheid”, benadrukt hij. “Mij baart het zorgen dat een aantal grote bedrijven het land inmiddels hebben verlaten. Dat doen ze niet omdat het hier allemaal zo geweldig is.”

Lees meer:

Sigrid Kaag: D66 sluit BBB en JA21 niet uit, maar samenwerking is niet aannemelijk

Door: Marinka Wagemans[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/07/vvd-coryfee-fred-teeven-niet-rouwig-als-kabinet-valt-ondernemers-niet-vertegenwoordigd/