Vrouw op straat doodgeschoten in Amsterdam

[ad_1]

Een vrouw is donderdagochtend aan De Wittenstraat in Amsterdam op straat doodgeschoten. De vermoedelijke dader is niet veel later dood gevonden in een parkeergarage, meldt de politie. Die garage ligt aan de De Wittenkade in de Staatsliedenbuurt.

Op beide plekken zijn de recherche en specialistische diensten van de politie aanwezig.

De vrouw is doodgeschoten op straat en niet in een portiek zoals de politie eerder meldde. “Dit heeft natuurlijk veel impact op vrienden, familie en mensen in de buurt. Mochten er mensen hulp nodig hebben dan kunnen zij zich melden bij Slachtofferhulp Nederland”, aldus een politiewoordvoerder.

De dader zou nadat de vrouw was doodgeschoten te voet zijn gevlucht, meldde de politie eerder. Volgens een verslaggever ter plaatse zijn het wooncomplex en de parkeergarage afgezet met linten. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk meer informatie hebben over de schietpartij.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Bronnen in de omgeving zeggen tegen Het Parool dat de vrouw een bekende van de verdachte, maar dat ze geen vaste relatie hadden. Verder lijkt de schietpartij op zichzelf te staan en geen verband te houden met de georganiseerde criminaliteit.

Lees ook: 

Drie puppy’s achtergelaten in natuurgebied Venlo

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

*” geeft vereiste velden aan


Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/30/vrouw-op-straat-doodgeschoten-in-amsterdam-ook-schutter-dood-gevonden/