Voormalige ING-topman kan aan de bak met overname Credit Suisse | Economie

[ad_1]


Voormalig ING-topman Ralph Hamers, die sinds 2020 aan het roer staat bij het Zwitserse UBS, kan flink aan de bak. Zijn bank neemt het door problemen geteisterde Credit Suisse over. Reorganiseren is onvermijdelijk.

De twee banken hadden eind vorig jaar samen bijna 125.000 mensen in dienst. Al voor de miljardendeal met UBS zondagavond werd beklonken, was Credit Suisse al bezig met het schrappen van negenduizend banen om er weer bovenop te komen.

Hoeveel medewerkers precies ontslagen zullen worden, is volgens UBS nog niet te zeggen. Maar de bank heeft al wel gezegd dat het waarschijnlijk om een aanzienlijk aantal gaat. Vakbonden in Zwitserland hebben UBS opgeroepen de ontslagen tot een “absoluut minimum” te beperken.

UBS wil de jaarlijkse kosten van het gecombineerde bedrijf tegen 2027 met meer dan 8 miljard dollar (7,5 miljard euro) verlaagd hebben. Dat is bijna de helft van de uitgaven van Credit Suisse vorig jaar. Maar hoe UBS dat precies wil gaan doen, is nog niet bekend.

Volgens Hamers moeten nog veel details worden uitgewerkt. “Ik weet dat er nog vragen zullen zijn die we niet hebben kunnen beantwoorden”, zegt hij erover in een toelichting. “Dat begrijp ik en ik wil er zelfs mijn excuses voor aanbieden.” Wel benadrukt hij dat UBS alle risico’s die met de overname van Credit Suisse gepaard gaan kan opvangen.

Hamers was van 2013 tot 2020 topman van ING. In die periode zijn er duizenden banen geschrapt bij het Nederlandse concern.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6256065/voormalige-ing-topman-kan-aan-de-bak-met-overname-credit-suisse.html