Vijf Palestijnen omgekomen bij ontploffing in Gaza

[ad_1]

© REUTERS

Vijf Palestijnse manifestanten zijn woensdagavond omgekomen bij een ontploffing tijdens gevechten met het Israëlische leger bij de grens met de Gazastrook. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid in de Palestijnse gebieden.

Bron: BELGA

Volgens getuigen en het Israëlische leger had zich bij de grens een menigte Palestijnen verzameld, waaronder veel tieners, toen het geweld uitbrak. Een getuige verklaarde dat daarbij een tuig, mogelijk een granaat, ontplofte die een van de manifestanten bij zich had. 

Het ministerie van Gezondheid van de Palestijnse gebieden specificeerde dat daarbij vijf Palestijnen zijn omgekomen en negentien anderen gewond raakten. 

© REUTERS

Israël bevestigt overlijdens

De demonstratie aan de grens werd georganiseerd ter gelegenheid van de achttiende verjaardag van de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook en de dertigste verjaardag van de Israëlisch-Palestijnse Oslo-akkoorden over Palestijnse autonomie.

Het Israëlische leger liet in een verklaring weten dat “honderden mensen deelnamen aan een oproer bij het veiligheidshek in het noorden van de Gazastrook” en bevestigde dat daarbij doden vielen.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230913_98222433