VIDEO. Wat een raket! Hij twijfelde nog even, maar dan haalt Ajax-nieuwkomer verwoestend uit voor échte wereldgoal

[ad_1]

In de Eredivisie trokken ze de lijn van het WK voetbal door: veel extra tijd toekennen na elke helft. Er kwamen bij Ajax-Heracles op de eerste speeldag in de Eredivisie liefst 11 minuten bij. Daarin werd twee keer gescoord. Eerst trof Mario Engels verrassend raak voor de bezoekers, daarna was het aan Jakov Medic. De nieuwkomer zette de 1-1 op het bord met een knal vanjewelste en van ver buiten de zestien. Meteen een kandidaat voor doelpunt van het jaar. Ajax won uiteindelijk met 3-1.

De beelden:

Tahiri draagt met assist bij tot vlotte zege

Heerenveen heeft zijn seizoen in de Eredivisie op gang gebracht met een overwinning in eigen huis tegen RKC. De Friezen triomfeerden zaterdagavond met 3-1 na een sterke eerste helft.

Halfweg was de strijd reeds gestreden in het Abe Lenstra Stadion. Ion Nicolaescu (24.), Pawel Bochniewicz (30.) en Osame Sahraoui (43.) troffen raak voor de thuisploeg. Anas Tahiri leverde de assist af voor het doelpunt van Sahraoui. Michiel Kramer (60.) milderde met een omgezette penalty, maar verder geraakten de bezoekers niet meer.

Dario Van den Buijs, Thierry Lutonda en Zakaria Bakkali begonnen in de Waalwijkse basiself, terwijl Chris Lokesa inviel en Shawn Adewoye aan de bank gekluisterd bleef.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230812_97158086