Verschillende snelwegen dicht door omgewaaide bomen

[ad_1]

Verschillende snelwegen zijn woensdagochtend afgesloten vanwege bomen die in de storm zijn omgewaaid. Het gaat onder meer om afsluitingen op de A9, A6 en de A10, meldt Rijkswaterstaat. Ook is de eerste omgewaaide vrachtwagen een feit, en is er een bakwagen omgevallen.

De snelweg A9 van Alkmaar naar Amstelveen is dicht tussen Akersloot en Uitgeest, meldde Rijkswaterstaat even na 08.30 uur. Op de A12 richting Den Haag werd korte tijd later bij Nieuwerbrug de linkerrijstrook afgesloten vanwege omgevallen bomen. En om dezelfde reden werd kort voor 09.00 uur de A10 richting Watergraafsmeer, de binnenring, afgesloten tussen Oostzaan en Landsmeer. Ook de A6 richting Lelystad tussen knooppunt Almere en Lelystad is dichtgegaan vanwege omgevallen bomen.

De eerste omgevallen vrachtwagen werd gespot op de A9 richting Amstelveen bij het Kooimeerplein. Op de A5 richting Hoofddorp viel tussen IJmuiden en knooppunt Raasdorp een bakwagen om, wat net als op de A9 bij het Kooimeerplein leidde tot de afsluiting van de linkerrijstrook. Verder is de Markerwaarddijk (N307) tussen Enkhuizen en Lelystad afgesloten voor al het verkeer vanwege de zware windstoten.

Behalve dat zware windstoten het verkeer hinderen, valt er lokaal ook flink wat regen, meldt Rijkswaterstaat verder. Op de A5 bij Amsterdam-Westpoort is daardoor wateroverlast.

Rijkswaterstaat roept mensen in Noord-Holland, Flevoland en Friesland op niet de weg op te gaan. “De rijomstandigheden zijn zeer gevaarlijk.”

Lees ook: 

Rijkswaterstaat: ga niet de snelweg op in gebied met code rood

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/05/verschillende-snelwegen-dicht-door-omgewaaide-bomen/