[ad_1]
Het menu bestaat vandaag uit twee onderdelen. We beginnen met de bruinen bonensoep en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze van de pantosti met kimchi.
Wil je het recept van Hugo’s zelfgemaakte kimchi nog eens teruglezen? Dat kan hier!
Bruine bonensoep
- Soep voor 4 personen
- Bereiding: circa 35 minuten
Ingrediënten:
- 300 gr. half-om-half gehakt
- 1 ei
- 2-3 eetlepels paneermeel
- zout en peper
- 3 eetlepels roomboter
- neutrale olie
- 2 uien
- 1 prei
- 2 blikken bruine bonen
- 1 liter runderbouillon
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Doe het gehakt in een kom. Voeg het ei, een royale hoeveelheid zout en peper en het meeste paneermeel toe en meng tot een samenhangend mengsel. Voeg eventueel meer paneermeel toe.
Stap 2: Maak kleine ballen van het gehakt.
Stap 3: Verwarm een pan met een eetlepel roomboter en wat olie. Zet het vuur hoog en bak de ballen bruin en net gaar en haal ze vervolgens uit de pan.
Stap 4: Pel en snipper de ui. Was de prei grondig en snijd in dunne halve ringen.
Stap 5: Voeg de overige roomboter toe aan de pan en bak tot de ui en prei zacht zijn.
Stap 6: Spoel de bonen af en doe in een pan. Voeg ook de bouillon toe en verwarm het geheel.
Stap 7: Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Kruid daarna met zout en gemalen peper.
Stap 8: Doe de gehaktballen in de soep en verwarm het nog eens.
Bereidingswijze:
Stap 1: Pel en rasp de knoflookteen fijn en meng met 4 eetlepels zachte roomboter.
Stap 2: Snijd de kimchi grof.
Stap 3: Besmeer 4 boterhammen met de knoflookboter en de andere 4 boterhammen met de gochujang.
Stap 4: Rasp de kaas. Beleg de gochujangkant van het brood met geraspte kaas, kimchi en paar blaadjes basilicum. Dek af met de andere boterhammen. Zorg dat de boterkant aan de buitenkant zit.
Stap 5: Verwarm de koekenpan en bak de tosti’s op de boterkant goudbruin en krokant.
Stap 6: Keer en voeg de overige knoflookboter erbij. Bak ook de andere kant goudbruin en krokant.
Stap 7: Dek tijdens het bakken de pan eventueel af om de kaas te laten smelten.