Vermoedelijk ontvoerde man Spanbroek liep op zijn sokken

[ad_1]

De politie heeft maandag meerdere meldingen gekregen dat de man die vrijdagmiddag vermoedelijk werd ontvoerd uit het Noord-Hollandse Spanbroek is gezien in de omgeving van station Beverwijk, zo’n 35 kilometer vanaf de mogelijke ontvoerplek. De politie heeft hem echter nog niet gevonden en roept mensen op naar hem uit te kijken en 112 te bellen als ze hem zien. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de man in zijn eentje gezien is in de omgeving van het station.

De politie meldde eerder dat de man Engels of Duits spreekt en heeft een signalement van hem gedeeld via Burgernet.

De politie deelde zondag een foto waarop te zien is dat de man in een lijnbus staat. Het beeld komt van een camera in de bus. De politie heeft een tiental tips gekregen naar aanleiding van die foto, aldus de woordvoerder.

Bericht gaat verder onder de tweet:

De man stapte vrijdagmiddag rond 14.20 uur onder dwang in een auto aan de Herenweg. Een klein uur voor de vermoedelijke ontvoering stond hij op zijn sokken bij het winkelcentrum en de bushalte aan de Herenweg. Ook de auto waar de man in werd meegenomen is nog spoorloos.

Wel werden in de nacht van vrijdag op zaterdag in het zo’n 10 kilometer verderop gelegen Heerhugowaard twee mannen aangehouden. Of zij maandag nog vastzitten kon de woordvoerder niet zeggen.

Van het incident zijn bewakingsbeelden en de politie heeft nu twee foto’s van de man gedeeld in de hoop dat mensen iets over de zaak of de man kunnen vertellen. De politie zegt zich zorgen te maken over de gezondheid van de man.

Uit het politieonderzoek is het volgende over de man bekend:

  • de man sprak de Engelse of Duitse taal
  • de man stond, voor hij onder dwang werd meegenomen, omstreeks 13.30 uur op zijn sokken bij het winkelcentrum/bushalte aan de Herenweg in Spanbroek

Foto: Politie.

Lees ook:

Wat voor politiek landschap houden we over als bedreigingen de nieuwe norm zijn?

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/29/vermoedelijk-ontvoerde-man-spanbroek-liep-op-zijn-sokken/