[ad_1]
Het recept bestaat uit drie onderdelen: Een Venetiaans rijstgerecht en twee soorten siroop. We beginnen met het rijstgerecht en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van de siropen.
Venetiaans rijstgerecht – risi e bici
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 35 minuten
Ingrediënten:
- 1 kg verse doperwten in de peul of 500 gr. gedopte doperwten
- 1 liter kippenbouillon
- 1 kleine ui
- 50 gr. gesneden ontbijtspek of pancetta
- 75 gr. roomboter
- zout en peper
- neutrale olijfolie
- 250 gr. risottorijst
- 1 bosje bladpeterselie
- 75 gr. Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Stap 1: Dop de doperwten. Verwarm ondertussen de bouillon.
Stap 2: Pel en snipper de ui. Snijd daarna het spek fijn.
Stap 3: Verhit een klontje van de boter in een hoge pan en fruit de ui en spek een paar minuten.
Stap 4: Voeg de doperwten erbij en verwarm.
Stap 5: Voeg de rijst toe en roerbak op laag vuur een minuut, zodat de rijstkorrels gaan glanzen.
Stap 6: Blus af met een soeplepel bouillon.
Stap 7: Roer en voeg bouillon toe, als de bouillon in de pan door de rijst is opgenomen.
Stap 8: Snijd de peterselie en roer met de overige boter en kaas door de rijst.
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de aardbeien in een pan met het anijszaad, zodat het vocht loskomt. Voeg anderhalve liter water toe en breng aan de kook. Kook circa 20 minuten.
Stap 2: Zeef de aardbeien boven een andere pan.
Stap 3: Voeg de suiker toe en kook nog 2 minuten, zodat de suiker oplost. Voeg het citroensap toe en schenk met behulp van een trechter in schone flessen.
Rabarbersiroop
- Voor circa 0,75 liter siroop
- bereidingstijd: circa 35 minuten
Ingrediënten:
- 600 gr. rabarber
- 1 vanillestokje
- 300 gr. water
- 300 gr. suiker
- sap van ½ citroen
Extra benodigdheden:
- zeef
- trechter
- schone (gesteriliseerde) flessen
- etiketten
Bereidingswijze:
Stap 1: Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes. Snijd het vanillestokje overlangs open.
Stap 2: Verwarm de rabarber met het water en het vanillestokje in een pan tot de rabarber zacht is.
Stap 3: Zeef de rabarber boven een andere pan.
Stap 4: Voeg de suiker en citroensap toe en kook nog 2 minuten, zodat de suiker oplost.
Stap 5: Schenk de siroop in een schone fles.