Venetiaans rijstgerecht én aardbeien- en rabarbersiroop

[ad_1]

Het recept bestaat uit drie onderdelen: Een Venetiaans rijstgerecht en twee soorten siroop. We beginnen met het rijstgerecht en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze van de siropen.

Venetiaans rijstgerecht – risi e bici

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 35 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg verse doperwten in de peul of 500 gr. gedopte doperwten
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 kleine ui
  • 50 gr. gesneden ontbijtspek of pancetta
  • 75 gr. roomboter
  • zout en peper
  • neutrale olijfolie
  • 250 gr. risottorijst
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 75 gr. Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Stap 1: Dop de doperwten. Verwarm ondertussen de bouillon.

Stap 2: Pel en snipper de ui. Snijd daarna het spek fijn.

Stap 3: Verhit een klontje van de boter in een hoge pan en fruit de ui en spek een paar minuten.

Stap 4: Voeg de doperwten erbij en verwarm.

Stap 5: Voeg de rijst toe en roerbak op laag vuur een minuut, zodat de rijstkorrels gaan glanzen.

Stap 6: Blus af met een soeplepel bouillon.

Stap 7: Roer en voeg bouillon toe, als de bouillon in de pan door de rijst is opgenomen.

Stap 8: Snijd de peterselie en roer met de overige boter en kaas door de rijst. 

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de aardbeien in een pan met het anijszaad, zodat het vocht loskomt. Voeg anderhalve liter water toe en breng aan de kook. Kook circa 20 minuten.

Stap 2: Zeef de aardbeien boven een andere pan.

Stap 3: Voeg de suiker toe en kook nog 2 minuten, zodat de suiker oplost. Voeg het citroensap toe en schenk met behulp van een trechter in schone flessen.

Rabarbersiroop

  • Voor circa 0,75 liter siroop
  • bereidingstijd: circa 35 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gr. rabarber
  • 1 vanillestokje
  • 300 gr. water
  • 300 gr. suiker
  • sap van ½ citroen

Extra benodigdheden:

  • zeef
  • trechter
  • schone (gesteriliseerde) flessen
  • etiketten

Bereidingswijze:

Stap 1: Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes. Snijd het vanillestokje overlangs open.

Stap 2: Verwarm de rabarber met het water en het vanillestokje in een pan tot de rabarber zacht is.

Stap 3: Zeef de rabarber boven een andere pan.

Stap 4: Voeg de suiker en citroensap toe en kook nog 2 minuten, zodat de suiker oplost.

Stap 5: Schenk de siroop in een schone fles.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5309241/recept-venetiaans-rijstgerecht-aardbeiensiroop-en