Veel lof voor ‘gouden’ familiebedrijf Euromat: vijftigjarig bestaan gevierd met personeel en klanten (Wijnegem)

[ad_1]

Els en Tom van de Velde met hun moeder en medeoprichter van Euromat Lucia, Els Tibau en enkele hoge gasten: Danny Van Assche, Luc Aernouts en Vlaams minister-presiedent Jan Jambon bij enkele van de compressoren die het familiebedrijf uit Wijnegem ook vandaag nog verhuurt.© koen fasseur

Wijnegem

Aan de Merksemsebaan, vlakbij de Hoogmolenbrug, bewezen Els en Tom van de Velde dat hun bedrijf Euromat niet alleen verstand heeft van het onderhoud en de verhuur van grote machines, maar ook kan feestvieren. Er was een goede reden om meer dan één fles te ontkurken want het familiebedrijf bestaat vijftig jaar en telt intussen vijf vestigingen, voorlopig alleen nog in eigen land.

Jan Auman

Precies vijftig jaar geleden stalde wijlen Eric van de Velde zijn eerste mobiele compressoren beneden aan de oude en intussen afgebroken Hoogmolenbrug, op de grens van Wijnegem en Deurne. Hij zette er het bordje ‘te huur’ bij, wat toen nog de wenkbrauwen deed fronsen. Maar de man was een visionair ondernemer.

Vandaag heeft Euromat vijf vestigingen verspreid over heel België en is het machinepark dat bedrijven uit de haven en elders veelvuldig komen huren erg groot en divers.

Opvallend: Euromat is nog altijd een familiebedrijf, met vandaag Erics kinderen Els en Tom in de stuurcabine. “Ons gouden jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, kondigden broer en zus eerder dit jaar grote feestelijkheden aan toen ze de vlag hesen met daarop in gouden letters 50. En ze hielden woord. In het bijzijn van heel wat trouwe klanten en alle zeventig medewerkers werd de werkvloer in Wijnegem omgetoverd tot een feestzaal.

Tom Aerts van FC Antwerp overhandigt een door alle spelers gesigneerd shirt aan de bovenstebeste buren van Eurmat.© koen fasseur

Jan Jambon

Gelegenheidspresentatrice Els Tibau wees niet alleen op de demonstraties van de paradepaardjes uit de stock van de vijfduizend tiptop onderhouden machines. Ze nodigde iedereen uit tot een bezoek aan het overheerlijk buffet en riep er ook enkele hoge gasten bij die Els en Tom persoonlijk wilden feliciteren: Danny Van Assche (Unizo), Luc Aernouts (Port of Antwerp-Bruges) en zelfs Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Alle drie loofden ze de visie, flexibiliteit, het duurzaam personeelsbeleid en de bijdrage van Euromat tot de Vlaamse welvaart.

En zelfs voetbalclub Antwerp had een delegatie gestuurd want hoewel de bakermat van de familie van de Velde in Stekene ligt, is Euromat al jaren trouwe sponsor van en dienstverlener aan de buren in het Bosuilstadion. In ruil kregen broer en zus van de Velde een shirt aangeboden.

Vader Eric van de Velde heeft de groei van zijn geesteskind maar gedeeltelijk kunnen meemaken. Hij overleed in 2011. Mama Lucia Geers was wel present op het jubileumfeest en het was een ontroerend moment toen zij onverwacht in de hulde betrokken werd. (jaa)

Els en Tom van de Velde met hun trotse en ontroerde mama Lucia.© koen fasseur

© koen fasseur

© koen fasseur

De mannen van de oppervlaktebehandeling.© Jan Auman

© koen fasseur

© koen fasseur

Wijnegem 1973. Stichter Eric van de Velde klinkt op het concept waarmee hij België zou veroveren: machineverhuur© rr

Toptechnici Hubert Toporowski (r) en Manolito Van Steenkiste. bij een straffe verfpomp waarmee je in een oogwenk tanks van veertig meter diameter een kleurtje kan geven.© koen fasseur

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230527_96367845