Vandaag meer duidelijkheid over mogelijke arrestatie Donald Trump

[ad_1]

Amerikaanse media melden dat er vandaag meer duidelijkheid komt over de mogelijke arrestatie van voormalig president Donald Trump. Amerikakenner Raymond Mens zegt in Goedemorgen Nederland op NPO 1 dat hij de kans groot acht dat het vandaag wel eens zou kunnen gebeuren.

Trump wordt ervan verdacht te hebben gesjoemeld met 130.000 dollar in de tijd dat hij presidentskandidaat was. Trump zou dat geld hebben gebruikt om porno-actrice Stormy Daniels het zwijgen op te leggen. Eigenlijk verwachtte Trump zelf dat hij dinsdag opgepakt zou worden en riep daarom zijn aanhangers op om paraat te staan en in opstand te komen.

Volgens Mens is het lastig te zeggen of er vandaag een arrestatiebevel uitgaat, maar hij acht de kans vrij groot. “Trump heeft inderdaad gezegd dat hij dinsdag zou worden gearresteerd, maar onduidelijk was waarop hij dat baseerde. Maar het komt wel een beetje overeen met berichten in de Amerikaanse media dat er ‘een dezer dagen’ mogelijk een arrestatiebevel zou komen.” Toevallig vinden er vandaag vergaderingen plaats bij het Openbaar Ministerie in New York.  Volgens Mens kan dit erop duiden dat er vandaag nieuws naar buiten komt rondom deze zaak.

Een groot arrestatieteam dat Trump mee zal slepen verwacht Mens echter niet. Als hij wordt aangehouden, moet hij zich melden in New York. Mens legt uit dat de oud-president daar ruim de tijd voor zal krijgen en dat het in goed overleg zal plaatsvinden. “Tenzij Trump natuurlijk, maar die kans acht ik klein, zegt: ik kom niet. Dan wordt ie daadwerkelijk gearresteerd vanuit Florida, maar dat verwacht ik niet.”

Topje van de ijsberg

De zaak rondom Stormy Daniels is volgens Mens nog maar het topje van de ijsberg. Zo lopen er meerdere onderzoeken en zaken, zoals naar de rol van Trump tijdens de bestorming van het Capitool op 6 januari 2022. “Je moet het eigenlijk zien als het eerste dominosteentje. Als het vandaag niet gebeurt, komt het later wellicht nog. Er komen nog heel veel verschillende zaken aan die er voor Trump niet goed uitzien. Dat brengt ons terug bij de reden waarom hij nu al is begonnen met zijn presidentscampagne”, zegt de Amerikadeskundige.

Het zal in ieder geval nog lastig kunnen worden om hem aan te kunnen pakken. “Hij heeft een stevig veiligheidsschild om zich heen gecreëerd.”

Lees ook:

Wordt Donald Trump dinsdag gearresteerd?

Door: Matthijs Meulblok



[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/22/vandaag-meer-duidelijkheid-over-mogelijke-arrestatie-donald-trump-ik-acht-de-kans-vrij-groot/