Valencia stevig bestraft voor aanhoudend racisme en gaat in beroep, Vinicius ziet schorsing verdwijnen

[ad_1]

© REUTERS

Real-spits Vinicius Junior wordt niet geschorst voor de rode kaart die hij zondag kreeg in de slotseconden van de beladen uitwedstrijd in Valencia (1-0 nederlaag). De deelde de tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond dinsdagavond mee.

Jeroen De Pauw

De disciplinaire gevolgen van zijn rode kaart worden geannuleerd, zodat de 22-jarige Braziliaan woensdag op de 36ste speeldag gewoon kan aantreden tegen Rayo Vallecano in het  Estadio Santiago Bernabéu.

Vinicius werd in de vijfde minuut van de blessuretijd uitgesloten omdat hij een klap uitdeelde aan Valencia-aanvaller Hugo Duro, die hem in een wurggreep gehouden had. Tijdens de match was Vinicius voortdurend het mikpunt van racistische beledigingen uit het publiek. 

© NurPhoto via Getty Images

Het wangedrag van de supporters komt Valencia duur te staan. De club moet een boete van 45.000 euro ophoesten en moet de Mario Kempes-tribune in het Mestallastadion vijf wedstrijden lang gesloten houden.

Valencia gaat in beroep

De Spaanse voetbalclub Valencia CF gaat niet akkoord en liet al snel weten in beroep te gaan tegen de sluiting van vijf wedstrijden van de Mario Kempes-tribune.

Volgens de club is de sanctie “oneerlijk en disproportioneel”. “Valencia heeft racisme en geweld altijd veroordeeld en zal dat ook blijven doen. Zo’n gedrag hoort niet thuis in de voetbalwereld en de samenleving en we zullen helpen waar we kunnen om dit uit de wereld te helpen”, klinkt het in de mededeling.

“Daarom werken we ook al vanaf de eerste minuut samen met de Spaanse politie en autoriteiten om na te gaan wat er zondagavond precies gebeurd is. De politie heeft daders geïdentificeerd en die hebben meteen de zwaarst mogelijke straf die wij kunnen opleggen, een levenslang stadionverbod, gekregen. Net daarom vinden wij het oneerlijk dat ook alle andere fans in die tribune gedurende vijf wedstrijden hun team niet mogen aanmoedigen. 

Vinicius kreeg de hele wedstrijd lang racistische gezangen te horen.© REUTERS

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230524_92457219