Urbanus-agenten René en Modest fleuren wachtzaal van politie op: “Er mag hier ook al eens gelachen worden” (Lokeren)

[ad_1]

Commissaris Van Damme en tekenaar Willy Linthout bij de wandtekening in de wachtzaal van het Lokerse politiecommissariaat.© ivan elegeert

Lokeren

Wie bij de politie van Lokeren, al dan niet vrijwillig, op bezoek moet, kan vanaf donderdag in de wachtzaal een ludieke tekening van striptekenaar Willy Linthout kunnen bewonderen.

Linthout (70) was de tekenaar van de Urbanus-strips en werkt momenteel aan een nieuwe stripreeks met de Familie Super in de hoofdrol. “Ik ben persoonlijk fan van het werk van Willy en dacht dan ook meteen aan hem om de wachtzaal in ons commissariaat wat op te fleuren. We willen als politiekorps zo dicht mogelijk bij de Lokerse bevolking staan. En deze leuke tekening past zeker in dat kader. Er mag hier ook al eens gelachen worden”, vertelt commissaris Anjuli Van Damme van de politiezone Lokeren.

Linthout kreeg bijna carte blanche. “Uiteraard moesten er Lokerse elementen in verwerkt worden. Het postgebouw, de Sint-Laurentiustoren en de Lokerse paardenworsten mochten dan ook niet ontbreken. Ik ben blij dat de politie er geen graten in zag dat ik René en Modest, de twee niet al te snuggere politieagenten die in de strips van Urbanus nogal vaak de mist in gaan, kon opvoeren”, aldus Linthout.

“We hebben er ook voor gezorgd dat de tekening mooi ingekaderd kon worden en niet rechtstreeks op de muur is aangebracht. Zo kan de tekening alvast mee verhuizen als we ooit onze droom om een nieuw ruimer commissariaat te betrekken, kunnen realiseren”, besluit korpschef Dirk De Paepe.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230803_93596173