UBS neemt Credit Suisse over voor 2 miljard en krijgt steun van centrale bank | Economie

[ad_1]

De Zwitserse bank UBS heeft de bank Credit Suisse overgenomen. Dat akkoord werd bereikt nadat volgens de Financial Times het bod was verhoogd tot ruim 2 miljard dollar (1,86 miljard euro). De Zwitserse centrale bank (SNB) bevestigde de deal zondagavond.

Ook werd bekendgemaakt dat er garant wordt gestaan voor een lening van maximaal 100 miljard Zwitserse frank (ruim 101 miljard euro).

De deal betekent dat UBS een fractie gaat betalen van de marktwaarde van Credit Suisse. Die stond vrijdag op 7,4 miljard Zwitserse frank, ongeveer 8 miljard dollar.

De overname van het noodlijdende Credit Suisse door UBS was een “zeer sterke oplossing in een complexe situatie”, zei de Zwitserse president Alain Berset in een persconferentie over het nieuws. De Zwitserse autoriteiten hopen dat de fusie het vertrouwen in de bankensector van Zwitserland herstelt. Eerder bood UBS nog 1 miljard dollar, maar dat vond Credit Suisse te laag.

Op de aandelenbeurzen ontstond afgelopen week grote onrust rond Credit Suisse. Dat gebeurde na het omvallen van meerdere regionale banken in de Verenigde Staten. De Zwitserse centrale bank had al miljarden aan steun toegezegd aan Credit Suisse.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6256014/ubs-neemt-credit-suisse-over-voor-2-miljard-en-krijgt-steun-van-centrale-bank.html