Typisch Amerikaanse lunch: stokbrood met krokante garnalen en chilidogs

[ad_1]

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de tomaten in plakken, pel en snipper de ui en snijd de sla fijn. 

Stap 2: Hak de augurken fijn en meng de stukjes met de mayonaise.

Stap 3: Doe het paneermeel in een kom, voeg in een tweede kom de bloem toe en roer het ei los in een derde kom.

Stap 4: Verwarm de olie in een pan tot 180°C.

Stap 5: Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel.

Stap 6: Frituur de garnalen in porties in circa 3 minuten goudbruin. Laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier.

Stap 7: Verdeel het stokbrood in vieren en snijd de stukken open.

Stap 8: Besmeer de broodjes met de mayonaise. Beleg met sla, tomaat, ui en de garnalen. Geef er eventueel partjes limoen bij om over de garnalen uit te knijpen.

Bereidingswijze:

Stap 1: Pel en snipper de ui en snijd ook de knoflook fijn. 

Stap 2: Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui.

Stap 3: Voeg de knoflook samen met het gehakt toe bij de ui.

Stap 4: Kruid met zout en komijn en bak tot het gehakt bruin kleurt.

Stap 5: Voeg de tomatenpuree, oregano en chipotle toe en bak een paar minuten.

Stap 6: Doe de bouillon erbij en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag en stoof minstens 30 minuten.

Stap 7: Laat de bonen uitlekken en meng door de chili, stoof deze nog zo’n 10 minuten.

Stap 8: Bak of bereid intussen de worst.

Stap 9: Rasp de kaas.

Stap 10: Snijd de broodjes open. Leg er een worst in, schep er chili op en het bestrooi met kaas.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5365738/lunchrecept-stokbrood-met-krokante-garnalen-en-chilidogs