Tweede ontslagronde bij Facebook-moederbedrijf Meta: tienduizend banen weg | Economie

[ad_1]

Facebook-moederbedrijf Meta gaat nog eens tienduizend extra banen schrappen om kosten te besparen. De tweede ontslagronde komt boven op de reorganisatie die in november is aangekondigd. Toen schrapte het socialemediabedrijf elfduizend banen.

Het bedrijf is dit jaar begonnen met een intern herstructureringsproces om de onderneming “platter” te maken. Hoewel topman Mark Zuckerberg eerder liet weten geen nieuwe ontslagronde te verwachten, zei hij ook dat 2023 een “jaar van efficiëntie” moest worden en dat Meta zich meer op de winstgevendheid zou gaan richten.

Volgens Meta verdwijnen er nu voornamelijk managementbanen. Daarnaast gaat het bedrijf vijfduizend openstaande vacatures niet meer invullen. In november had de in Californië gevestigde onderneming wereldwijd meer dan 87.000 werknemers.

Veel grote techbedrijven hebben de laatste maanden massaontslagen aangekondigd vanwege de sombere economische vooruitzichten. Zo kondigde computermaker HP in november een ontslagronde aan, waarbij zesduizend banen werden geschrapt. Ook bij Alphabet, het moederbedrijf van Google, Amazon en Microsoft verdwijnen tienduizenden banen.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6255258/tweede-ontslagronde-bij-facebook-moederbedrijf-meta-tienduizend-banen-weg.html