Twee miljoen euro om zwembad in Wateringen te redden

[ad_1]

Zwembad De Waterman in Wateringen is gered. Even leek het erop alsof het zwembad de deuren voorgoed moest sluiten door een broodnodige verbouwing van 6,6 miljoen. Gisteravond kwam de gemeenteraad met het heugelijke nieuws dat er twee miljoen wordt vrijgemaakt om het zwembad te redden. “Als het de goede kant op valt, dan ben je zo blij, je hebt er zo lang voor gevochten”, vertelt Leo Zwinkels – voorzitter Stichting Waterman Natuurlijk – in Goedemorgen Nederland op NPO 1. 

Honderden kinderen protesteerden voor het behoud van hun geliefde zwembad. De laatste hoop voor het zwembad was de gemeenteraad van gisterenavond. Goed nieuws voor de kinderen én andere zwemmers, De Waterman is gered. Zwinkels moest er even van bijkomen. “Het duurde even voordat het weer rustig was in mijn hoofd om te kunnen slapen. Er was enorme euforie gisteravond.”

‘Spanning was groot’

Tijdens de gemeenteraad van gisteravond zaten de tribunes vol met mensen. Kinderen zaten zelfs met duikbrillen op te wachten op het nieuws. “Het was druk. Het was niet alleen de tribune, maar ook nog de zaal beneden. De spanning was groot”, vertelt de voorzitter. De Waterman is al ruim tachtig jaar oud. Al is er regelmatig iets aan veranderd, volgens Zwinkels zit het zwembad “in de ziel van Wateringen”.

Lees meer:

Zwembad in Gelderland moet noodgedwongen sluiten door torenhoge energieprijzen

Door: Manon Immerzeel[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/23/twee-miljoen-euro-vrijgemaakt-om-zwembad-in-wateringen-te-redden-enorme-euforie/