[ad_1]
Het recept bestaat uit drie onderdelen. We beginnen met de traybake, erna volgt het recept voor de salsa verde en tot slot vind je het recept voor het dessert.
Traybake met krielen, venkel en zalm
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 40 minuten
Ingrediënten:
- 1 kg krielaardappels
- 1 venkel
- 3 lente-uien
- Neutrale olie
- Zout en peper
- 4 zalmfilets zonder huid
- 200 gr. doperwten (vers of diepvries)
- 1 portie salsa verde (zie recept)
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2: Halveer de krielen. Snijd de venkel in plakken en snijd de lente-ui in stukken van 3 cm.
Stap 3: Verdeel de krielen, venkel en lente-ui over een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg een scheutje olie toe, kruid met zout en peper en hussel. Bak voor 25 minuten in de oven.
Stap 4: Dep de zalmfilets droog en wrijf in met een beetje olie. Kruid met zout en peper.
Stap 5: Haal de plaat uit de oven. Leg de zalmfilets tussen de krielen en groenten, voeg de doperwten toe en zet nog 8 tot 10 minuten in de oven.
Salsa verde
- Saus/dressing
- Bereiding: circa 10 minuten
Ingrediënten:
- 1 teen knoflook
- 2 middelgrote augurken
- 1 bos bladpeterselie
- een halve bos dragon
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel gladde mosterd
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 6 eetlepels extra vergine olijfolie
- zout en peper
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Pel en snijd de knoflook. Snijd de augurken grof.
Stap 2: Pluk de kruiden en maal met de kappertjes, augurken, mosterd, azijn en olie in het hakmolentje.
Stap 3: Kruid met zout en peper.
Stap 4: Lepel de salsa over de traybake of gebruik het als dressing voor een salade.
Broodje vanille-ijs met aardbeiensalade
- Nagerecht 4 personen
- Bereiding circa 15 minuten
Ingrediënten:
- 250 gr. aardbeien
- 1 eetlepel suiker
- scheutje balsamicoazijn
- 4 sneetjes Fries suikerbrood
- 4 bollen vanille-ijs
- 1 bosje citroenmelisse of munt
Bereidingswijze:
Stap 1: Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes of plakjes. Breng op smaak met suiker en balsamicoazijn.
Stap 2: Rooster het suikerbrood en leg op de bordjes.
Stap 3: Schep een bol ijs op het suikerbrood. Presenteer de aardbeiensalade ernaast.
Stap 4: Decoreer met citroenmelisse of munt en serveer meteen.