Tottenham moet op zoek naar nieuwe sportieve baas: schorsing Paratici wordt wereldwijd overgenomen

[ad_1]

© AP

Tottenham heeft een probleem in de bestuurskamer. De Wereldvoetbalbond FIFA heeft woensdag de schorsing van technisch directeur Fabio Paratici, die in Italië dertig maanden aan de kant staat, wereldwijd overgenomen.

Bron: BELGA

Paratici werd in januari, samen met enkele andere (voormalige) kopstukken van Juventus, veroordeeld voor financiële misstanden. Juventus zou zich schuldig hebben gemaakt aan het creëren van meerwaarden bij spelerstransfers. Ook zou de club in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis, terwijl was aangekondigd dat alle spelers vier maanden salaris zouden inleveren.

De club kreeg vijftien punten aftrek, terwijl verschillende (oud-)bestuurders werden geschorst, waaronder Paratici. De 50-jarige oud-speler was tussen 2010 en 2021 werkzaam in Turijn, voordat hij naar Tottenham verhuisde.

Paratici lijkt nu in Londen een stap opzij te zullen moeten zetten. Dat komt voor Tottenham erg ongelegen. De Italiaan was immers bezig met de opvolging van coach Antonio Conte, die vorige week ontslagen werd.

Juventus heeft de fraude altijd ontkend en ging in beroep tegen de sancties. Ook Paratici zelf stelde al een beroepsprocedure in.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230329_94548128