Toptransfer naar Liverpool lijkt op til voor Roméo Lavia: “Eerste bod werd afgewezen, maar er komt al een tweede bod aan”

[ad_1]

© Getty Images

Telt ons land binnenkort nog een voetballer bij één van de topclubs uit de Premier League? Volgens de betrouwbare website The Athletic wordt de kans almaar groter dat er eerstdaags een akkoord uit de bus komt tussen Liverpool en Southampton over de transfer van de nog maar 19-jarige Roméo Lavia. Een eerste bod voor omgerekend een kleine 45 miljoen euro werd nog afgewezen, maar The Reds zouden van plan zijn er nog een schepje bovenop te doen.

Dinsdag al meldde de gereputeerde Duitse voetbaljournalist Florian Plettenberg van Sky Sports dat Liverpool-coach Jürgen Klopp de eenmalige Rode Duivel er zeer graag bij wil hebben. Lavia zou zelf ook open staan voor de transfer. Southampton zou wel op vijftig miljoen pond mikken – een kleine zestig miljoen euro. The Athletic verwacht echter dat de twee teams elkaar ergens in het midden ontmoeten en Liverpool nog een aantal bonussen verbindt aan de transferprijs om Southampton tevreden te stellen.

Het bericht van de gesprekken tussen Liverpool en Southampton werd alvast op gejuich onthaald door een hele resem Liverpool-fans op sociale media. Lavia is nog maar negentien jaar oud, maar maakte indruk in zijn allereerste seizoen in de Premier League. In maart mocht hij van bondscoach Domenico Tedesco ook debuteren bij de Rode Duivels in de met 2-3 gewonnen oefenmatch tegen Duitsland. Ook Arsenal en Chelsea hebben zijn naam op de lijst staan.

Lavia speelde dinsdagavond nog 45 minuten voor Southampton in een vriendenmatch tegen Bournemouth. “Ik dacht dat het goed zou zijn voor Roméo om nog eens even op het veld te staan, want met alles wat er gaande is heeft hij niet zoveel minuten gehad als de andere spelers”, verwees manager Russell Martin naar de interesse van Liverpool. “Ik kan jullie geen update geven over zijn toekomst, ik weet het zelf niet. Ik ga nog praten met Jason (Wilcox, de sportief directeur van Southampton, red).”

Liverpool is dringend op zoek naar vers bloed op het middenveld nadat het deze zomer al Naby Keïta en James Milner transfervrij zag vertrekken. Dat lijstje vertrekkers wordt eerstdaags normaal gezien ook nog aangevuld met Fabinho en Jordan Henderson, die allebei zo goed als rond zijn met clubs in Saudi-Arabië. The Reds haalden eerder al Alexis Mac Allister en Dominik Szoboszlai binnen, maar zij zijn eerder aanvallend ingesteld. Lavia zou lager op het veld van dienst kunnen zijn.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230725_92860934