Tips om de badkamer snel en voordelig schoon te maken

[ad_1]


Dat kan zeker! Met behulp van een aantal handige tips & tricks zorg jij er voortaan voor dat jouw badkamer niet alleen grondig, maar ook heel snel wordt gereinigd. Bovendien hoeft dit zeker niet al te veel geld te kosten. Bij de volgende tips om de badkamer schoon te maken, letten we namelijk niet alleen op efficiëntie, maar ook op het schoonmaakbudget!


Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen


Dit lijkt misschien een tegenstrijdige tip als je een beetje op je budget probeert te letten. Aan kwalitatieve schoonmaakmiddelen zit immers ook wel een prijskaartje verbonden. Bedenk echter goed dat je van B-merken meestal ook meer nodig hebt om hetzelfde of een soortgelijk resultaat te behalen. Het gevolg is dat je heel veel geld verbruikt doordat je telkens weer nieuwe reinigingsmiddelen moet kopen. Onder de streep ben je dus nog altijd niet goedkoper uit. Het scheelt een hoop geld door gewoon direct A-merken te kopen. Volg hierbij wel altijd de aanbevolen dosering op. Zo voorkom je dat je alsnog meer kwijt bent dan verwacht. Less is more.


Pak elke dag de probleemzones aan


Het nadeel van de badkamer is dat deze dagelijks intensief wordt gebruikt. Zeker in grotere gezinnen. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen de badkamer wekelijks of om de week grondig reinigt, maar ook dat dagelijks even de probleemzones gepoetst worden. Groot voordeel is dat als je elke dag een klein beetje doet, je veel minder tijd kwijt bent aan een grondige beurt. Zorg er daarom voor dat je standaard een emmer en speciale schoonmaakmiddelen in de buurt van de badkamer hebt staan.


Heb je een toilet in de badkamer? Maak deze dan dagelijks even snel schoon met toiletreiniger en haal een doekje over de bril. Zo blijft deze netjes en blijft het fris ruiken. Ook is het goed om na het douchen even een snel de wanden van de douchecabine of de badkamer te drogen. Dit kan eenvoudig met een handdoek gedaan worden. Dit soort dingen kosten nauwelijks tijd, maar maken wel dat de badkamer hygiënisch blijft en schoonmaken nooit een te grote klus wordt. 


De vloer


De vloer hoeft meestal niet zo vaak gereinigd te worden. Een keer in de week of twee weken is voldoende om deze netjes te houden. Deze wordt simpelweg minder snel vies. Wel is het goed om tijdens het reinigen ook direct de voegen tussen de tegels goed aan te pakken. Hier ontstaat al snel schimmel en dat wil je uiteraard voorkomen. Je kunt vieze voegen eenvoudig reinigen met een tandenborstel. Wil je liever geen allesreiniger of ander reinigingsmiddel gebruiken voor de vloer? Voeg dan een paar drupjes wasverzachter toe aan het water. Dat geeft een heerlijke geur en is ook nog een relatief voordelig.[ad_2]

https://www.goedkoop.nl/thuis/klussen/tips-om-de-badkamer-snel-en-voordelig-schoon-te-maken