Tina Turner onthulde in een van haar laatste interviews hoe ze herinnerd wil worden

[ad_1]

Tina Turner in New York in 2019.© AFP

Op 8 april 2023 verscheen in de Britse krant The Gaurdian een van de laatste interviews met de woensdag overleden Tina Turner (83). Daarin vertelt de zangeres onder meer over haar grootste angst, over haar geheime verliefdheid én over hoe ze herinnerd wil worden.

Tina Turner overleed na een lang ziekbed, maar ondanks haar slechte gezondheid kon de Britse krant The Guardian haar nog strikken voor een kort interview. Daarin zei het muziekicoon dat ze “altijd maar vooruit wil gaan”. “Dat moet”, zei ze, “omdat ik altijd zo hard heb moeten vechten in mijn leven. Terugkeren naar het verleden is mijn grootste angst.”

Ouder worden vond Tina dan ook niet zo erg, ook al hielp haar gezondheid haar niet en kreeg ze met het overlijden van twee van haar zoons enorm harde klappen te verwerken. “Ouder worden maakt me niet bang”, zei ze. “Dit is het avontuur van het leven en elke dag omarm ik wat het brengt. Maar het maakt me wel ongelukkig dat ik mensen die dicht bij me stonden te vroeg verloren ben.”

De zangeres, die zichzelf in het interview in drie woorden als “eerlijk, hardnekkig en fun” omschrijft, hoopt herinnerd te zullen worden “als de Queen of Rock ’n’ Roll, als een vrouw die andere vrouwen heeft getoond dat het oké is om op hun eigen voorwaarden naar succes te streven”. Wat dat betreft, kon ze ongetwijfeld gerust zijn. Dat Turner tot op het eind van haar leven een voorvechter van vrouwelijke emancipatie bleef, blijkt ook uit haar antwoord wat ze het vervelendst aan vindt aan haar uiterlijk: “Niets. Vrouwen worden gedwongen veel te kritisch te zijn op hun uiterlijk. Mannen niet.”

Tina Turner, die de liefde in het interview treffend omschreef als “een blazende haardroger in je maag”, was getrouwd met Erwin Bach, maar onthulde in het interview dat ze ook een stiekeme celebrity crush had. “Ik heb altijd een crush gehad op Mick Jagger, ik vond het geweldig om samen met The Rolling Stones op tournee te gaan.”

Tina Turner met opper-Stone Mick Jagger op het podium van Live Aid in 1985.© AP

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230525_93548608