Tien mensen aangehouden op start- en landingsbaan Volkel

[ad_1]

Tien mensen zijn dinsdagochtend aangehouden op Vliegbasis Volkel, meldt de marechaussee. De tien waren over het hek geklommen en op de start- en landingsbaan gaan zitten.

Beveiligers hebben de aangehouden mensen overgedragen aan de marechaussee. Het vliegverkeer heeft geen hinder ondervonden van de actie, laat een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee weten. De groep is aangehouden omdat zij zich op verboden terrein begaven.

De woordvoerder kon niet zeggen wie de mensen waren en of ze deel uitmaakten van de groep actievoerders die maandag de poort van de vliegbasis blokkeerde. Van 4 tot 10 augustus wordt actie gevoerd bij de vliegbasis tegen kernwapens en CO2-uitstoot.

Ook hoe de groep op het terrein is gekomen, kon de woordvoerder niet zeggen. De marechaussee verwacht in de loop van de ochtend met meer details te komen.

Demissionair staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat veroordeelde de actie. “Laat onze F16 en F35 vliegers en al die andere fijne collega’s gewoon hun werk doen voor onze veiligheid!”, aldus Van der Maat op X, voorheen Twitter.

Lees ook:

Meerdere klimaatactivisten roepen op naar A12-blokkade te komen

Door: Redactie[ad_2]

https://wnl.tv/2023/08/08/tien-mensen-aangehouden-op-start-en-landingsbaan-volkel/