Theater aan Twater in beeld: van pure waaghalzerij tot poëzie (Boom)

[ad_1]

La Belle Illusion.© bar

Boom

Halsbrekende toeren die je de handen voor de ogen doen slaan of een poëtisch schouwspel dat je mond doet openvallen van verwondering: Theater aan Twater heeft het. De zestiende editie zaterdag en zondag in provinciaal domein De Schorre was een recordeditie.

Met meer dan 50 artiesten en meer dan 150 optredens presenteerde het spektakelfestival zich al de grootste editie ooit. Al waren er toch uiteenlopende reacties te horen. Afgezien van de mening van sommige bezoekers “dat het toch gezelliger was aan de Kaai”, leefde er bij bezoekers de indruk dat er “vorig jaar meer te zien en beleven was”.

Allerlei circusspelen op de Deltaweide.© bar

Dit jaar was in De Schorre alles meer geconcentreerd om en rond de Deltaweide, vorig jaar was het parcours meer uitgestrekt over het domein. Wellicht zit dat er voor iets tussen. Want het programma was nochtans goed gevuld.

Voor spektakel zorgde onder meer het Columbiaanse gezelschap The Gerlings. Hoog boven de grond bouwden ze op een koord een menselijke piramide en in The Globe of Death raasden motorrijders in een metalen bol tegen hoge snelheid kriskras door mekaar.

Dodecalis lokte vele belangstellenden.© bar

Het luminarium ‘Dodecalis’, een doolhof van licht en kleur in een grote oplaasbare constructie, zorgde dan weeer voor een rustpunt. Gebaseerd op de snoezelruimtes zorgt het spel van licht en kleur, louter op basis van daglicht dat door het flinterdunne plastic schijnt, voor een moment van relaxatie en verwondering. Er moest wel wat geduld worden geoefend, want al gauw vormde zich een lange rij belangstellenden.

Het kleur- en lichtspel in Dodecalis.© bar

Voor verwondering en poëzie zorgde zaterdag alvast ook de slotact La Belle Illusion. Het Franse gezelschap Remue-Ménage bracht een mix van circus, acrobatie, dans, poëzie en vuurwerk. Op weg naar de uitgang werden bezoekers ook nog getrakteerd op een opvoering van het Flyboardteam Nederland. Zaterdag was alvast volledig uitverkocht en ook zondag stevende af op een record.

La Belle Illusion.© bar

Drukte aan de foodtrucks.© bar

 (bar)

 

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230521_94252397