[ad_1]
Dit gerecht bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de Thaise noedels met rundvlees en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze van de geroosterde groenten.
Thaise noedels met rundvlees – pad see ew
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 20 minuten + 10 minuten wachttijd
Ingrediënten:
- 2 tenen knoflook
- 150 gr. kogelbiefstuk
- neutrale olie
- zout en witte peper
- 400 gr. platte dikke rijstnoedels (vers of gedroogd)
- 1 ui
- 4 eetlepels lichte sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 theelepels kristalsuiker
- 400 gr. paksoi
- 4 eieren
- 1 limoen
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Pel en hak 1 knoflookteen fijn.
Stap 2: Snijd de biefstuk in dunne reepjes en sla met een vleeshamer nog iets platter.
Stap 3: Meng de biefstuk met de gesneden knoflook, 1 theelepel olie en een snuf zout. Laat minstens 10 minuten marineren.
Stap 4: Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing.
Stap 5: Verhit een royale scheut neutrale olie in een wok op hoog vuur. Bak hierin het vlees 30 tot 60 seconden, zodat de buitenkant gaar en de binnenkant nog rood vanbinnen is. Haal uit de wok en zet het apart.
Stap 6: Pel de ui en snipper in dunne ringen. Verhit zo nodig nog wat extra olie in de pan en bak de ui 2 tot 3 minuten tot hij begint te verkleuren.
Stap 7: Voeg 1 gepelde knoflookteen in gesneden plakjes toe aan de pan.
Stap 8: Snijd intussen de paksoi in stukken.
Stap 9: Voeg de paksoi toe in de pan en laat in 1 tot 2 minuten slinken.
Stap 10: Doe vervolgens de rijstnoedels, sojasaus, oestersaus en suiker in de pan en roerbak een paar minuten.
Stap 11: Kluts intussen de eieren.
Stap 12: Schuif alles naar de zijkant van de pan en schenk een extra scheutje olie in de pan.
Stap 13: Doe de eieren erbij. Bak het ei halfgaar en meng dan met de andere ingrediënten. Roerbak nog 1 minuut.
Stap 14: Verdeel de noedels over 4 borden of kommen en maal er witte peper over. Snijd de limoen in partjes en serveer bij de noedels.
Bereidingswijze:
Stap 1: Verhit de oven voor op 220°C.
Stap 2: Verdeel de paksoi in stukken.
Stap 3: Schil en snijd de winterpeen in dunne plakjes.
Stap 4: Verwijder de harde kern van de spitskool en snijd de rest van de kool in stukken van een paar centimeter.
Stap 5: Meng de groenten met 2 tot 3 eetlepels olie en een snuf zout. Rooster op een bakplaat voor circa 15 minuten.
Stap 6: Maak intussen de dressing. Dit doe je door het sap van de limoen te mengen met de vissaus en de kristalsuiker en roer goed tot de suiker is opgelost.
Stap 7: Pel en rasp de knoflook en gember erboven. Snijd de rode peper fijn en meng door de dressing.
Stap 8: Haal de groente uit de oven en laat iets afkoelen. Meng het met de dressing en serveer de salade lauwwarm.