Terwijl Damme en Zillebeke naar vierde zakken, blijft Oostrozebeke in derde provinciale: “Een hele opluchting” (Damme)

[ad_1]

Voetbal

Na de 2-1 van Bryan Wyme (foto) stond Damme op één doelpunt van het behoud, maar Oostrozebeke hield stand.© Bart Vandenbroucke

SC Oostrozebeke speelt volgend seizoen opnieuw in derde provinciale. Na de 3-1-zege tegen SK Zillebeke werd woensdag 2-2 gelijkgespeeld op FC Damme. De twee andere barragisten zakken wel naar vierde.

Fons Vandewynckele & Philippe Decruynaere

“We zijn de verdiende blijver”, aldus Kenzo Dejonghe, trainer van Oostrozebeke. “Dit is een hele opluchting na een bijzonder stresserend seizoen. Nadat we een uitstekende remonte neerzetten, hadden we in het slot van de reguliere competitie de voetbalgoden niet aan onze kant, maar eind goed al goed. Of we voor volgend seizoen beter gewapend zijn? Met Loïc Mol en Mathieu Sclabi vertrekken twee sterkhouders, maar een rustig seizoen bovenaan de rechterkolom moet best kunnen. De besprekingen met twee potentiële aanwinsten zijn nog lopende. Omdat we nog niet zeker waren van het behoud, moest we de onderhandelingen on hold zetten.”

Voor FC Damme volstond het 2-2-gelijkspel tegen Oostrozebeke niet om het behoud te verzekeren. “Mijn spelers hebben er alles aan gedaan om deze wedstrijd te winnen, maar het zat alweer niet echt mee”, sakkerde coach Johnny Bleyaert, die ook volgend seizoen aan het roer blijft. “Een licht toegekende strafschop en een vermijdbare gelijkmaker, nadat we in het begin van de tweede helft op voorsprong waren geklommen. We verloren tegen een goede tegenstander, maar er zat meer in. Zo snel mogelijk onze verloren plaats in derde provinciale heroveren, is nu de opdracht.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230518_96839245