Tata Steel vecht cameratoezicht op rookwolken aan bij rechter | Economie

[ad_1]


Tata Steel stapt naar de rechter om cameratoezicht op de staalfabriek te laten verbieden. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft camera’s opgehangen om schadelijke rookwolken te registreren. Maar volgens de staalproducent is de privacy van medewerkers nu in gevaar.

Met de camera’s houdt de toezichthouder de rookwolken die van Tata Steel afkomstig zijn in de gaten. Een opmerkelijk donkere rookwolk kan erop wijzen dat er schadelijke stoffen worden uitgestoten.

Tata Steel zegt te zullen meewerken, zolang het cameratoezicht “voldoet aan wet-en regelgeving”. Maar de omgevingsdienst heeft volgens Tata Steel vragen over privacy onvoldoende beantwoord.

“Medewerkers moeten hun werk goed en veilig kunnen blijven doen zonder zich zorgen te hoeven maken om het cameratoezicht”, zegt een woordvoerder van Tata Steel.

‘Camera’s staan op afstand en zijn gericht op de lucht’

Volgens de dienst zijn er voldoende maatregelen genomen om de privacy van bezoekers en medewerkers van Tata Steel te beschermen. Zo zijn de camera’s op 450 meter afstand van de fabriek geplaatst.

Bovendien zijn ze gericht op de lucht. De onderkant van het beeld is met een zwart blok afgeschermd. De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied liet eerder al weten dat de inzet van de camera’s van tevoren juridisch is getoetst.

Het kort geding staat gepland op 21 april. Tata Steel heeft ook bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) geklaagd over de camera’s.

[ad_2]

https://www.nu.nl/economie/6257127/tata-steel-vecht-cameratoezicht-op-rookwolken-aan-bij-rechter.html