Studentencafés Klimax en ‘t Waagstuk ontruimd na melding van gasgeur: “Eerste studentenfeestje al in het water gevallen” (Antwerpen)

[ad_1]

© rr

Antwerpen

De brandweerlieden van Brandweer Zone Antwerpen zijn woensdagnacht opgetrommeld voor een melding van gasgeur op de Stadswaag. Uit voorzorg werden studentencafés Klimax en ‘t Waagstuk geëvacueerd. “

Wat de start van het nieuwe academiejaar moest worden is voor een honderdtal Antwerpse studenten uitgedraaid op een grote teleurstelling. In studentencafés Klimax en ‘t Waagstuk werd het eerste feestje van een studentenclub op gang geschoten. “Op een gegeven moment begonnen mijn klanten een gasgeur te ruiken”, zegt Kristof Degeeter, eigenaar van Klimax en ‘t Waagstuk. “Men is woensdag begonnen met graven voor mijn deur om nieuwe waterleidingen te leggen. Ik vermoed dat ze daarbij een gasleiding hebben geraakt.”

“Omdat we nog niet zeker weten of er een gaslek is, hebben we uit voorzorg de mensen geëvacueerd”, zegt Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen.

“Het is echt een domper. De meeste klanten druipen stilletjes af en er is ook niet meteen een oplossing voor handen. Er zit niets op dan zo goed als bijna de zaak te sluiten en af te wachten”, aldus Degeeter.

Het is niet duidelijk of de gasgeur afkomstig is van een gaslek.

© rr

© rr

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230913_97991881