Stijgende prijzen nekken sportclubs, amateurverenigingen vrezen einde bestaan

[ad_1]

Bestuurders van Nederlandse sportverenigingen vrezen voor de toekomst van hun club, dat schrijft dagblad Trouw. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de bevraagden denkt dat zijn of haar club niet zal overleven. Volgens het Register voor Verenigingsbestuurders (RVVB) zal binnen vijf jaar de helft van alle 22.600 amateurverenigingen in ernstige problemen verkeren.

Met name de stijgende energiekosten en het wegblijven van vrijwilligers gelden als een bottleneck voor de clubs. Hierdoor moeten de verenigingen steeds vaker naar de clubkas grijpen, maar die raakt daardoor leeg en dat betekent op den duur het einde. Meer dan de helft van alle ondervraagde bestuurders denkt stijgende kosten nog maximaal twee jaar op te kunnen vangen. Door de lockdowns tijdens de coronapandemie waren de reserves al geslonken.

Den Haag

Met het rapport wil het Register naar Den Haag om aandacht te vragen voor de situatie. De bestuurders willen extra geld om het hoofd boven water te krijgen. “Terecht dat hier aandacht voor wordt gevraagd”, reageert Jillis Roelse, strafrechtadvocaat, in Goedemorgen Nederland. “Tijdens de coronaperiode zijn heel veel jongeren gestopt met sporten, terwijl dat zo belangrijk is.”

Lees ook: 

Xi Jinping bezoekt Poetin: wat willen Chinezen met Rusland?

 

Door: Floortje van Gameren



[ad_2]

https://wnl.tv/2023/03/31/stijgende-prijzen-nekken-sportclubs-amateurvereniging-vrezen-einde-bestaan/