Stefaan Geerkens pakt met Aarschot welgekomen zes op zes: “Onze nieuwe trainer zette enkele spelers op een andere positie en voorlopig rendeert dat” (Aarschot)

[ad_1]

Voetbal 2de provinciale B SC Aarschot

Stefaan Geerkens. “Tot de winterstop was het in orde, daarna kregen we af te rekenen met veel afwezigen, examengangers en geblesseerden.”© gmd

Aarschot kwam weer wat opgeluchter ademhalen. Na een moeilijke periode was de tweedeprovincialer even in de onderste regionen van het klassement beland, maar een deugddoende zes op zes later ziet de situatie er alweer een heel stuk beter uit. De 4-1-zege tegen rode lantaarn KFC Baal was dan ook een hele opluchting.

Stefan Van De Weyer

SC Aarschot haalde de winterstop met 21 punten, maar daarna ging het minder. “Tot de winterstop was het in orde, daarna kregen we af te rekenen met veel afwezigen, examengangers en geblesseerden”, zegt de 22-jarige Stefaan Geerkens, die na passages bij Tienen en Heist aan zijn tweede seizoen bezig is in Aarschot. “Onze kern valt wat te smal uit. Daarom was die zes op zes onder nieuwe trainer Rudi Olijslagers meer dan welgekomen. Hij zette enkele spelers op een andere positie en voorlopig rendeert dat. Tegen Baal moesten we absoluut winnen om onderaan weg te raken. Hoewel we op voorsprong kwamen, was Baal voor rust de betere ploeg. Het kwam dan ook verdiend langszij. In de tweede helft kwamen we fysiek beter voor de dag en scoorden we nog drie keer. Komend weekend gaan we op bezoek bij KVC Kessel-Lo 2000, dat nu twee punten meer telt dan wij. In de heenmatch wonnen we verdiend met 1-0, nu mag het opnieuw 0-1 worden.”

Bijgetekend

De student sportmanagement aan de Leuvense hogeschool UCLL, waar hij eerder een diploma lichamelijke opvoeding behaalde, verlengde ook al zijn contract in Aarschot. “Ik ben graag bij de club, het is amper op een kwartier rijden van bij mij thuis in Scherpenheuvel en de sfeer is er prima. Ik heb dan ook niet lang getwijfeld.”

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230307_94756887