Stef en Roger kruipen in huid van James Bond voor affiche jaarconcert De Heidegalm (Retie)

[ad_1]

“Hollywood mag ons bellen, maar slechts op één voorwaarde”, zeggen topregisseurs Stef Van Gorp (links) en Roger Dierckx (rechts) van De Heidegalm.© RR

RETIE

Om reclame te maken voor hun nieuwe lenteconcert dat helemaal in het teken staat van filmmuziek, hebben de dirigenten Stef Van Gorp (30) en Roger Dierckx (65) van fanfare De Heidegalm uit Retie-Schoonbroek een exclusieve fotoshoot gehouden waarbij ze allebei in de huid van James Bond zijn gekropen.

Eddy Meulemans

Een week nadat in Hollywood de Oscars zijn uitgereikt, wordt ook in gc Den Dries in Retie de rode loper uitgerold. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart trakteren de muzikanten van koninklijke fanfare De Heidegalm hun publiek op een selectie van de beste filmmuziek van de voorbije decennia, van Star Wars tot Pirates of the Caribbean en James Bond.

The Lion King

Stef Van Gorp is zelf trompettist in de ‘grote’ fanfare van Schoonbroek, maar is daarnaast ook dirigent van ’t Fanfareke, het jeugdorkest van De Heidegalm. “Ook onze jongeren komen vrijdag en zaterdag op het podium. We brengen enkele herkenbare klassiekers, onder meer uit de films The Lion King en Vaiana”, zegt Stef.

Normaal dienen de soundtracks om de beelden te ondersteunen. Vrijdag en zaterdag is het andersom? “Nee, tijdens ons concert gaan we geen filmscènes tonen, ook niet op de achtergrond”, zegt dirigent Roger. “Het is een bewuste keuze om onze eigen muzikanten op de voorgrond te plaatsen. Zij spelen de hoofdrol.”

Heidegalm op de Walk of Fame

Ook Stef en Roger gaan er straks op het podium, net zoals op de originele affiche, uitzien als echte Hollywood-sterren: strak in het pak, in zwarte colbert, wit hemd en vlinderdas. “Of Hollywood ons mag bellen voor de muziekopnames van de nieuwe James Bond-film? Dat mag”, zeggen de twee topregisseurs uit Schoonbroek. “Maar slechts op één voorwaarde: dat de naam van onze vereniging, De Heidegalm, op de ster van de Hollywood Walk of Fame geplaatst wordt.”

Koninklijke fanfare De Heidegalm uit het Retiese kerkdorp Schoonbroek bestaat 75 jaar en telt vandaag zo’n zestig leden van 9 tot 73 jaar. Het chique Lenteconcert van De Heidegalm, in ware James Bond-stijl, vindt plaats in gc Den Dries op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart om 19u. Tickets zijn te koop bij de muzikanten zelf of op www.deheidegalmschoonbroek.be. “Voor slechts 8 euro ligt Hollywood dit weekend in de Kempen”, zeggen Stef en Roger. (ema)

www.deheidegalmschoonbroek.be

Koninklijke fanfare De Heidegalm uit Schoonbroek bestaat 75 jaar en telt zestig leden.© RR

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230314_96704153