Steeds meer jongeren met extreme blaasproblemen door ketaminegebruik

[ad_1]

Eén van de gevolgen op langere termijn van ketaminegebruik zijn extreme blaasproblemen. “Je blaas neemt de grootte aan van een doperwt en dat is extreem pijnlijk”, waarschuwt Wouter van der Sanden, oprichter van een ketaminepoli, in Op1.

Drugsgebruik onder jongeren neemt al jaren toe. Een pilletje innemen op een feestje is veel goedkoper dan een aantal glazen alcohol, maar de gevolgen van drugsgebruik kunnen niet te overzien zijn. Met ketaminegebruik kunnen die lichamelijk gevolgen zich pas na jaren na het innemen van het laatste pilletje zich voordoen. Blaasklachten komen bij deze drug het meeste voor. “Deze mensen moeten dan 300 keer naar de wc. Ze krijgen zweren en ontstekingen in hun blaas.” En daar is weinig tegen te doen, aldus Van der Sanden.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Nierfunctie

Cynthia is verslaafd geweest aan ketamine en had extreme pijn. “Ik ben bij veel artsen geweest, maar voelde me niet serieus genomen. Ze zagen me meer als junk dan als patiënt.” Door verschillende behandelingen en een verbeterde levensstijl gaat het beter met Cynthia maar: “Mijn nierfunctie is op dit moment nog steeds niet goed.”

Lees ook:

Douanepersoneel vindt op Schiphol drugs op de gekste plekken: ‘Van bloemensteeltjes tot pindakaas’

 

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/07/03/steeds-meer-jongeren-met-extreme-blaasproblemen-door-ketaminegebruik/