Start-up helpt bedrijven bij toepassing nieuwe consumentenwet, maar een van mannen erachter kwam onlangs in opspraak (Haaltert)

[ad_1]

Jonas De Vlieger, Rudi Mattheus en Lisa Bevernage staan aan het roer van de Haaltertse start-up Alternatief BV.© if

Haaltert

Ondernemers moeten binnenkort hun contractvoorwaarden aanpassen aan de nieuwe wetgeving over niet of te laat betaalde facturen. Daarvoor hebben ze nog tot 31 augustus de tijd. De Haaltertse start-up Alternatief BV helpt bedrijven daar nu mee. Een van de mannen achter de onderneming is Jonas De Vlieger die in juni ontslagen werd als directeur van Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen.

Sales2Cash, zo heet het platform dat is ontwikkeld door Rudi Mattheus. “Terwijl de nieuwe wetgeving rond consumentenbescherming bijna in werking te treden, staan veel bedrijven voor de uitdaging hun facturatiebeheer aan te passen”, zegt Jonas De Vlieger, de opzijgeschoven directeur van Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen die onlangs mee op de kar sprong van Alternatief BV.

LEES OOK. Directeur sociaal verhuurkantoor aan de deur gezet na mogelijk gesjoemel, ook vader bij andere maatschappij ontslagen

“De eerste herinneringsbrief voor een te late betaling wordt kosteloos, een regeling die de financiële dynamiek tussen bedrijven en hun klanten aanzienlijk kan veranderen”, zo gaat Jonas verder. “De overheid verandert vaak wetgevingen en verwacht dat bedrijven meteen weten wat ze moeten doen. Vaak is dat niet zo en daarom richten we ons op bedrijven die rechtstreeks werken met particulieren.”

Oog op toekomst

Met de geavanceerde tool die de verzending van facturen automatiseert en optimaliseert kunnen klanten sneller en betrouwbaar betalen, wat de financiële positie van bedrijven versterkt. “Aan ons softwareplatform is vier jaar geschreven en intussen hebben we al wat testklanten gehad”, zegt De Vlieger. Hij kwam in juni van dit jaar nog in opspraak na beschuldigingen van gesjoemel bij Sociaal Verhuurkantoor Zuid-Oost-Vlaanderen.

“Dit is voor mij een nieuwe start”, zegt hij. “Ik wil weer vooruit. De beschuldigingen waren een politieke afrekening in kader van de fusie tussen sociale huisvestingsmaatschappijen. Ik heb als directeur tien jaar goed werk geleverd. Ik ben bij de arbeidsrechtbank in beroep gegaan tegen mijn ontslag en daar volgt binnenkort nog een uitspraak. Het parket liet intussen weten dat er geen strafbare feiten zijn gepleegd.”

LEES OOK. Zichzelf zo hard verwend dat vader en zoon op staande voet ontslagen werden: vooral de kassabon van Pure C valt op

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230823_95347546