Social media-gebruik van spionageverdachte uit Rijen met defensiebedrijf ‘laat een patroon zien’

[ad_1]

Volgens spionage-expert Elsine van Os is er een patroon te herkennen op de social media kanalen van de man die verdacht wordt van spionage voor Rusland. “Je ziet constant dezelfde foto’s met hetzelfde hoofd”, aldus Van Os bij Op1.

De eigenaar van een defensiebedrijf in Rijen is in Parijs aangehouden op verdenking van spionage voor de Russen. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt. De man zou gevoelige Amerikaanse technologie hebben doorgespeeld aan Rusland.

De 59-jarige Nikolaos B., van Griekse origine, werd aangehouden op 9 mei en wacht op uitlevering naar de Verenigde Staten. Hij zou de eigenaar zijn van de Aratos Group, een groep bedrijven met vestigingen in Nederland en Griekenland die satelliettechnologie ontwikkelt, schrijft de Amerikaanse justitie in een verklaring.

Van Os wordt bij dergelijke zaken ingeschakeld om de verdachte nader te onderzoeken. “Ik begin dan bij de sociale media kanalen. Hoe profileert deze persoon zich online? Bij deze verdachte zag je een heel duidelijk patroon. Als ik de Russen was, dan zou ik dat weleens interessant kunnen vinden of me in ieder geval opvallen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Of de verdachte met zijn social media-gebruik ook daadwerkelijk wilde opvallen bij de Russen, is nog onbekend benadrukt Van Os.

Lees ook: 

Adriaansens: misleiding door energiebedrijven onacceptabel

 

Door: Floortje van Gameren[ad_2]

https://wnl.tv/2023/05/18/social-media-gebruik-van-spionageverdachte-uit-rijen-met-defensiebedrijf-laat-een-patroon-zien/