Snelle noedels met biefstuk en shiitakes én citroenroomrijst met mangosalade

[ad_1]

Hugo’s menu bestaat uit twee onderdelen. We beginnen met de noedels met biefstuk en shiitakes en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze van de citroenroomrijst met mangosalade. 

Snelle noedels met biefstuk en shiitakes

  • Hoofdgerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 30 minuten + 3 uur wachttijd

Ingrediënten:

  • 150 gr. kogelbiefstuk
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • Neutrale olie
  • 1 theelepel maiszetmeel
  • 200 gr. shiitakes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels oestersaus
  • Een halve theelepel kristalsuiker
  • Zout
  • 400 gr. brede tarwenoedels (biangbiang noedels uit de toko) of pappardelle
  • 4 babypaksoi

Extra nodig:

Bereiden:

Stap 1: Snijd het vlees in dunne plakjes en meng 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel neutrale olie en het maiszetmeel erdoorheen.

Stap 2: Snijd de grote shiitakes in plakjes, laat de kleine heel.

Stap 3: Verhit een paar eetlepels neutrale olie in een wok en roerbak hierin de shiitakes circa 3 minuten.

Stap 4: Voeg het vlees en het komijnzaad toe en roerbak circa 1 minuut. De binnenkant mag een beetje rosé zijn.

Stap 5: Voeg 2 eetlepels sojasaus, de oestersaus en kristalsuiker toe en meng alles door elkaar.

Stap 6: Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook.

Stap 7: Kook de noedels (of pappardelle) volgens de gebruiksaanwijzing.

Stap 8: Halveer de babypaksoi en doe ze in de pan bij de noedels. Kook een paar minuten en haal de paksoi uit de pan. Giet de noedels af.

Stap 9: Doe de noedels in de saus en roer het. Verdeel de noedels over 4 kommen en leg de paksoi erop voor je het serveert.

Citroenroomrijst met mangosalade

  • Nagerecht voor 4 personen
  • Bereiding: circa 25 minuten + afkoelen

Ingrediënten:

  • 100 gr. dessertrijst
  • 500 ml volle melk
  • 75 gr. suiker + snufje
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 citroen
  • 250 ml slagroom
  • 1 rijpe mango
  • 2 takken munt
  • Snufje chilivlokken

Bereiden:

Stap 1: Doe de rijst, melk en suiker in een steelpan.

Stap 2: Kneus het citroengras en voeg toe aan de rijst.

Stap 3: Breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat de rijst in circa 15 minuten gaarkoken – of volg de instructies op de verpakking. Roer regelmatig en laat vervolgens de rijst helemaal afkoelen en verwijder de citroengras.

Stap 4: Rasp de citroenschil boven de rijst en meng erdoor.

Stap 5: Klop de slagroom tot het dikvloeibaar is en spatel door de afgekoelde rijst.

Stap 6: Maak de mango schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Stap 7: Snijd de munt fijn en meng met een snufje chili, een snufje suiker en één eetlepel citroensap door de mango.

Stap 8: Schep de citroenroomrijst in glazen of coupes en verdeel de mango erover.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5369875/recept-snelle-noedels-met-biefstuk-en-shiitakes-en-een