Snelle groentesoep met pesto en pizzabroodjes

[ad_1]

Het recept bestaat uit drie onderdelen: Groentesoep, pesto en pizzabroodjes. We beginnen met de soep en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze voor de pesto en de broodjes.

Snelle groentesoep met pesto

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 bos lente-uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 minipaprika’s of 1 gewone paprika
  • neutrale olijfolie
  • 1,5 l groentebouillon
  • 200 gr. peulen
  • 100 gr. verse spinazie
  • 100 gr. verse gedopte doperwten
  • 1 bos radijzen (met loof voor de pesto)
  • zout en peper
  • 2 eetlepels pesto (kant-en-klaar of zie onderstaand recept)

Bereidingswijze:

Stap 1: Snijd de lente-uien in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in ringetjes of blokjes.

Stap 2: Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de lente-ui en knoflook.

Stap 3: Blus af met de bouillon. Laat 5 minuten zachtjes koken.

Stap 4: Snijd intussen de peulen in dunne reepjes.

Stap 5: Voeg de spinazie, doperwten en peulen toe aan de soep en kook nog even kort, tot de groenten beetgaar zijn.

Stap 6: Maak de radijzen schoon, snijd ze in kwartjes en doe ze in de soep.

Stap 7: Breng de soep op smaak met zout, peper en pesto.

Pesto

  • Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

  • 30 gr. pijnboompitten
  • loof van 1 bos radijs en/of basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 30 gr. Parmezaanse kaas
  • zout en peper
  • scheut olijfolie extra vergine   

Extra benodigdheden: hakmolentje

Bereidingswijze:

Stap 1: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Stap 2: Was en droog het radijsblad en/of de basilicumblaadjes. Pel en snijd de knoflook grof.

Stap 3: Verbrokkel de kaas.

Stap 4: Maal in het hakmolentje het radijsblad en/of basilicum met de knoflook, pitten, kaas, zout, peper en olijfolie.

Stap 5: Doe over in een schoon potje en bewaar in de koelkast.

Tip: Schenk er een laagje olie op dan kan je het langer bewaren. 

Bereidingswijze:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

Stap 2: Besmeer de boterhammen met pesto. Leg op het rooster.

Stap 3: Rasp of snijd de kaas.

Stap 4: Snijd de tomaten in plakjes. Beleg het brood met tomaat, kaas, olijven, kappertjes of artisjok.

Stap 5: Bak de pizzabroodjes 10-12 minuten.

Stap 6: Neem uit de oven en sprenkel er een scheutje olijfolie overheen.

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5312761/recept-snelle-groentesoep-met-pesto-en-pizzabroodjes