[ad_1]
Het recept bestaat uit drie onderdelen: Groentesoep, pesto en pizzabroodjes. We beginnen met de soep en verderop in het artikel vind je de benodigde ingrediënten en bereidingswijze voor de pesto en de broodjes.
Snelle groentesoep met pesto
- Voor 4 personen
- Bereidingstijd: circa 20 minuten
Ingrediënten:
- 1 bos lente-uien
- 1 teen knoflook
- 4 minipaprika’s of 1 gewone paprika
- neutrale olijfolie
- 1,5 l groentebouillon
- 200 gr. peulen
- 100 gr. verse spinazie
- 100 gr. verse gedopte doperwten
- 1 bos radijzen (met loof voor de pesto)
- zout en peper
- 2 eetlepels pesto (kant-en-klaar of zie onderstaand recept)
Bereidingswijze:
Stap 1: Snijd de lente-uien in dunne ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika in ringetjes of blokjes.
Stap 2: Verwarm een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de lente-ui en knoflook.
Stap 3: Blus af met de bouillon. Laat 5 minuten zachtjes koken.
Stap 4: Snijd intussen de peulen in dunne reepjes.
Stap 5: Voeg de spinazie, doperwten en peulen toe aan de soep en kook nog even kort, tot de groenten beetgaar zijn.
Stap 6: Maak de radijzen schoon, snijd ze in kwartjes en doe ze in de soep.
Stap 7: Breng de soep op smaak met zout, peper en pesto.
Pesto
- Bereidingstijd: circa 20 minuten
Ingrediënten:
- 30 gr. pijnboompitten
- loof van 1 bos radijs en/of basilicum
- 1 teen knoflook
- 30 gr. Parmezaanse kaas
- zout en peper
- scheut olijfolie extra vergine
Extra benodigdheden: hakmolentje
Bereidingswijze:
Stap 1: Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Stap 2: Was en droog het radijsblad en/of de basilicumblaadjes. Pel en snijd de knoflook grof.
Stap 3: Verbrokkel de kaas.
Stap 4: Maal in het hakmolentje het radijsblad en/of basilicum met de knoflook, pitten, kaas, zout, peper en olijfolie.
Stap 5: Doe over in een schoon potje en bewaar in de koelkast.
Tip: Schenk er een laagje olie op dan kan je het langer bewaren.
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
Stap 2: Besmeer de boterhammen met pesto. Leg op het rooster.
Stap 3: Rasp of snijd de kaas.
Stap 4: Snijd de tomaten in plakjes. Beleg het brood met tomaat, kaas, olijven, kappertjes of artisjok.
Stap 5: Bak de pizzabroodjes 10-12 minuten.
Stap 6: Neem uit de oven en sprenkel er een scheutje olijfolie overheen.