[ad_1]
Dit menu bestaat uit twee verschillende onderdelen. We beginnen met de kipstoof en verderop in dit artikel vind je de bereidingswijze van de gebakken banaan.
Nigeriaanse kipstoof
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 1 uur
Ingrediënten:
- 3 tomaten
- 2 rode paprika’s
- neutrale olie
- zout en peper
- 800 gr. drumsticks
- 2 uien
- 1 knoflookteen
- ½ madam Jeanette
- 3 takken tijm
- ½ theelepel kerrie massala
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 bouillonblokjes
- 300 gr. langkorrelrijst
Extra nodig:
- handschoenen
- blender of staafmixer
Bereidingswijze:
Stap 1: Verwarm de ovengrill voor op 240°C.
Stap 2: Snijd de tomaten in kwarten. Maak de paprika’s schoon en halveer ze.
Stap 3: Doe de tomaten en paprika’s op de bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met zout en peper. Plaats de bakplaat onder het midden van de oven en rooster de groenten ongeveer 15 minuten. Schep tussentijds een keer om.
Stap 4: Verwarm intussen een scheut olie in een braadpan en bak hierin de drumsticks lichtbruin aan.
Stap 5: Pel de ui en de knoflook. Snipper de uien en snijd de knoflook grof.
Stap 6: Haal de kip uit de pan en zet het vuur laag. Voeg de ui en knoflook toe en laat zachtjes 5 minuten fruiten.
Stap 7: Trek handschoenen aan en verwijder de zaadlijsten uit de Madam Jeanette. Snijd de peper fijn en voeg deze toe aan de pan. Doe ook de tijm, kerrie en paprikapoeder erbij.
Stap 8: Pureer de geroosterde paprika en tomaten in een blender of met een staafmixer en voeg toe aan de pan. Bak een paar minuten mee.
Stap 9: Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en roer door.
Stap 10: Doe een scheut water en de kip bij de pan. Dek daarna de pan af en laat de kip 20 minuten stoven. Haal de deksel van de pan en stoof nog eens 20 minuten (of wat langer).
Stap 11: Kook intussen de rijst. Was de rijst tot het spoelwater helder is. Breng de 450 milliliter water en een snuf zout aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en kook de rijst 10 minuten. Laat vervolgens nog eens 10 minuten afgedekt staan.
Stap 12: Kruid de stoof met zout en peper en serveer met de rijst en gebakken banaan.
Gebakken bakbanaan – dodo
- Hoofdgerecht voor 4 personen
- Bereiding: circa 45 minuten
Ingrediënten
- 2 hele rijpe bakbananen
- neutrale olie
- ½ theelepel chilipoeder
- zout
Extra nodig:
Bereidingswijze:
Stap 1: Pel en snijd de bakbananen in schuine plakken en droog met een stuk keukenpapier.
Stap 2: Verwarm in een braadpan een laag olie tot 180°C. Frituur de banaan in porties in 8 tot 10 minuten goudbruin.
Stap 3: Laat het uitlekken op keukenpapier en kruid daarna met chili en zout.
Stap 4: Houd de banaan eventueel warm in een voorverwarmde oven, terwijl je de overige banaan bakt.