SK Deinze van Marc Grosjean stelt teleur in derby tegen Sparta Petegem: “We hebben op drie sleutelposities versterking nodig” (Deinze)

[ad_1]

Voetbal Vriendschappelijk SK Deinze

Marc Grosjean keek met ongenoegen naar de prestatie van zijn ploeg tegen Sparta Petegem.© Marc Van Hecke

DEINZE

De vriendschappelijke derby tussen Sparta Petegem (tweede afdeling) en SK Deinze (Challenger Pro League) leverde geen winnaar op. De Spartanen leidden aan de rust met 1-0 via een doelpunt van Maxim Goemaere. De Tigers zetten na de rust de scheve situatie recht en klommen via treffers van nieuwkomer Laurent Lemoine en Teo Quintero op een 1-2-voorsprong. De profclub leek de zege op zak te hebben, maar Olivier Luckx sleepte nog een onverhoopt gelijkspel (2-2) uit de brand.

“Het resultaat was van ondergeschikt belang, maar ik ben niet tevreden over onze prestatie”, reageert Deinze-coach Marc Grosjean na de wedstrijd. “Onze eerste helft was ronduit slecht. Ik zag toen weinig of geen goede zaken. Er zat geen creativiteit en snelheid in onze acties. We wisten dat we tegen een gesloten en goed georganiseerde ploeg zouden spelen, maar ik mocht van mijn ploeg wel wat meer verwachten. Er kwamen opnieuw enkele mankementen aan de oppervlakte waarvoor we een oplossing moeten zoeken. We hebben op bepaalde sleutelposities nood aan versterking. Zo missen we een nummer tien die meer lijn en structuur in onze offensieve acties kan steken. Zo’n type speler staat hoog op mijn verlanglijstje om in de komende dagen of weken aan te trekken.”

Kwaliteitsinjectie

De coach van SK Deinze hoopt op drie nieuwkomers die onmiddellijk inzetbaar zijn en de groep een kwaliteitsinjectie geven. De Tigers willen op zijn minst in de top zes van de reguliere competitie eindigen en aan de Champions Play-Offs deelnemen. “We hebben ook nood aan een nummer elf en een linksachter”, voegt Grosjean toe. “De zware blessure van Jannes Vansteenkiste gooide roet in het eten. Hij is door een kruisbandletsel vermoedelijk een negental maanden buiten strijd. Zijn kwaliteiten vallen vooral op wanneer hij er niet bij loopt. Hij heeft veel ervaring, is standvastig in zijn prestaties en staat altijd met de juiste mentaliteit op het veld. We hebben een ruime kern en enkele spelers op overschot. Er zullen zeker heel wat jongens vertrekken. Bovendien weet ik nog niet wat er met Liam Fraser zal gebeuren. Onze Canadese middenvelder aast op een transfer, maar was er tegen Sparta Petegem nog bij.”

Marc Grosjean maakt zich voorlopig geen zorgen over de competitiestart van zijn ploeg. SK Deinze trekt op zaterdag 12 augustus naar promovendus Patro Eisden Maasmechelen, de ploeg van coach Stijn Stijnen. Er staan volgende week nog twee oefenduels op de kalender. SK Deinze speelt op woensdag 2 augustus op eigen veld tegen FC Dordrecht, aftrap om 19 uur. Op zaterdag 5 augustus komt FC Knokke op bezoek, aftrap om 15 uur. “We zijn voor de competitie nog niet honderd procent, maar wel voor tachtig procent klaar. We weten dat er ons tegen Patro Eisden een moeilijke opdracht wacht. We hebben die ploeg nog niet aan het werk gezien, maar het is voor mij geen onbekend team. Ik ken een zestal jongens van Patro Eisden. Ik maak me op tactisch vlak geen zorgen. We bewezen vorig seizoen dat we een goede organisatie kunnen neerzetten”, besluit Grosjean.

[ad_2]

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230730_95006555