[ad_1]
Bereidingswijze:
Stap 1: Pel en snipper de ui.
Stap 2: Verhit een scheut olie in een soeppan en laat de ui daarin fruiten.
Stap 3: Schil en snijd winterpeen in blokjes en voeg het toe aan de pan.
Stap 4: Snijd het wit van de prei in fijne ringen. Prepareer vervolgens ook de knoflook in fijne stukjes. Voeg beide toe aan de pan.
Stap 5: Schil de zoete aardappels, snijd ze in blokjes en voeg deze ook toe aan het geheel.
Stap 6: Fruit de groenten tot ze zacht zijn.
Stap 7: Voeg de gemalen koriander toe aan de pan en schil en rasp de gember boven de pan.
Stap 8: Doe daarna de pindakaas en sojasaus erbij en schep het om.
Stap 9: Schenk al roerend de bouillon erbij en kook de groenten in circa 20 minuten gaar.
Stap 10: Pureer het geheel tot soep.
Stap 11: Schep de soep in kommen. Doe er een handje kiemgroenten en chips overheen. Lepel er als laatst wat van de sambal (zie onderstaand recept) in.
Bereidingswijze:
Stap 1: Pel en snijd de ui in grove stukken.
Stap 2: Haal de stelen van de pepers eraf en snijd ze in grote stukken. Maal het vervolgens met de ui in het hakmolentje fijn.
Stap 3: Breng het mengsel op smaak met zout, limoensap en een snufje suiker.