Sfeervolle natuurelementen in de lounge tuin van Steffan en Lie Sien

[ad_1]

De wensen

Als het aan Steffan en Lie Sien ligt, willen ze een sfeervolle tuin. Het stel zou dolgraag natuurlijke elementen in de tuin willen hebben, in plaats van de grijze, grauwe stenen die er nu liggen. Dus lekker veel kleur en gezellige hoekjes met natuurlijke kleuren en materialen. Ook staat een kindvriendelijke tuin hoog op het wensenlijstje, én ze zouden graag willen dat de vuilnisbakken mooi weggewerkt worden. Tot slot zou het stel een tuin op afschot willen. “Als het heeft geregend liggen er overal plassen”. 

Het ontwerp

In het ontwerp wordt duidelijk dat de tuin aan alle wensen zal voldoen. Daarbij wordt de tuin in drie delen verdeeld. Zo komt er aan de achterzijde een vlonder met lounge set, bij het gedeelte tegen het huis aan komen nieuwe tegels te liggen met hout look en in het middengedeelte wordt veel groen aangelegd. Denk aan lekker volle borders en een groene schutting. En de afvalbakken? Die komen om de hoek, nét uit het zicht te staan. 

Aan de slag!

De lege tuin is opnieuw opgebouwd met een groene haag tegen de schutting. Er is gekozen voor Hedera helix, ook wel bekend als klimop. Op de oude stenen is de basis voor de vlonder gelegd met houten draagbalken en daaroverheen de vlonderplanken. In het middengedeelte zijn verhoogde plantenbakken gemaakt met daaromheen natuurlijke zwerfkeien in kooien.

Vervolgens zijn de oude grauwe tegels vervangen voor mooie nieuwe tegels. Er is gekozen voor tegels van keramiek met een prachtig houtmotief, wat zorgt voor een warme uitstraling. Deze zijn op afschot aangelegd, zodat er geen plassen regenwater meer in de tuin blijven staan. Om hiervoor te zorgen is er een nieuwe laag zand gestort en aangetrild.

In het middenstuk van de tuin is er gekozen voor een doorloop van drie betontegels met een donkere antraciet kleur. En voor extra gezelligheid en kleur ligt er veel groen tussen de bestrating in, wat in de loop der tijd nog veel groener zal worden. 

Kruiptijm

Voor de beplanting is er onder andere gekozen voor het groenblijvende plantje kruiptijm. Deze tijm is een goede bodembedekker en leent zijn naam daar ook aan, want het kruipt lekker door de tuin heen. De kruiptijm bloeit met prachtige kleine bloemetjes en zorgt voor een magisch tapijtje in de tuin.

Kerstroos

Ook is er gekozen voor de Helleborus orientalis, oftewel de kerstroos. Deze mooie plant bestaat in verschillende kleuren en heeft getand blad, waardoor ze heel goed tegen de vorst kunnen. Bij kouder weer hangt de plant eerst wat slap, maar dat geeft helemaal niks. Zodra de temperatuur weer boven nul stijgt komt de kerstroos weer mooi ophoog.

Peperboompje

Er is ook gekozen voor het peperboompje, de Daphne odora. Het blad hiervan groeit licht omhoog. Deze bonte variant verliest het blad niet in de winter, waardoor boom nooit kaal wordt. In het voorjaar bloeit de boom met prachtige, roze geurende bloemen.

De buitenkeuken

Om de tuin helemaal compleet te maken is er gekozen voor een buitenkeuken van U-elementen. Steffan kan met deze toffe buitenkeuken heerlijke gerechten maken voor zijn gezin, vrienden en familie!

 

Speelhoekje voor Joshua

Voor het speelplezier van de kleine Joshua is er gekozen voor een zandbak mét uitklapbare bankjes. Joshua heeft nu een fijne plek om in te spelen met vriendjes en vriendinnetjes. De zandbak is goed af te sluiten tegen de regen door de inklapbare bovenkant. 

Groene familietuin met sfeervolle elementen

Steffan en Lie Sien zijn waanzinnig blij met de metamorfose. Hun grauwe, saaie tuin is nu een groen en sfeervol loungeparadijs! “Ik had dit echt niet verwacht,” aldus Steffan. “Vooral die houtlook tegels, die vind ik echt heel vet!”

Ook Lie Sien is blij verrast: “Wauw, lekker groen! En ook de afvalbakken zijn niet meer te zien!”

Wil je zien hoe Tom deze metamorfose voor elkaar heeft gekregen? Bekijk aflevering 13 en 14 van seizoen 5 hier terug op Videoland!

[ad_2]

https://www.rtlnieuws.nl/lifestyle/eigen-huis-tuin/artikel/5364748/de-natuurlijke-lounge-tuin-van-stefan-en-lie-sien